Jó választás-e egy Alfa Romeo 147 1.6 twin spark?
Hogy jön a keresőszavak közé a BMW?
Ha csak vagánykodni kell, csapatni, akkor felejtsd el, nem a te autód. Ha rendszeresen karbantartod, még a bajok előtt foglalkozol vele, akkor hálás jószág lesz, ha nem, akkor a gatyád megeszi.
A TS motor az egyik legkényesebb motortípus. Sokan szidják, sokan istenítik, ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia. Olajcsere 9-10 ezer km után, ez a minimum, és persze Selenia. A szíjakat is előbb cserélném, mint a gyári előírt. Vezérlésmódosítót sem árt, bár nem tudom azt mennyi km után szokták.
Kereskedőtől nem érdemes Alfát venni, mert nem tudod, mi a története az autónak. Magánszemélytől vennék csak, lehetőleg olyat, amit nem tegnapelőtt hoztak be külföldről.
Alkatrészileg nem drága, átlagosnak mondanám. Viszont nem minden szerelő ért hozzá, ezt is figyelembe kell venni. A lengőkarokat előbb utóbb cserélni kell, ez az Alfa hátránya, főleg ha rossz minőségű utakon használod. Gyertyacserénél drágább, mint más autók, hisz 8 gyertyát kell venni a 4 helyett, de ez alap ugyebár.
Az átlagnál nagyobb a fogyasztása, ez a motor másik hátránya. De aki Alfát vesz, nem a fogyasztást nézi.
Ha egy nagy családba szeretnél tartozni, mert szinte szerelmes vagy az autóba, és nem érdekelnek a hibái, amik elő fognak jönni, akkor mindenképp ez a te járműved. Ha csak a haverokkal akarsz nyomulni vele, gumit füstölni, diszkó előtt vagánykodni, akkor keress mást.
Az osztrákoknál és a németeknél is előfordul óratekerés, persze kereskedőnél. De szerintem bőven kevesebb, mint a mi kis hazánkban. Csak nálunk ilyen népszerű. :)
A dízel mindig drága, ha elromlik sajnos, bonyolult rendszer. Én ezért szoktam csak benzinest vezetni, bár általában rövid távokat teszek csak meg, a dízel nem lenne jó. De ha naponta megteszel 50 km-es távokat, arra már jó.
Nagyon sportos teljesítményt azért ne várj az autótól. :) Hiába relatív nagy a teljesítménye, nem olyan erős autó azért.
"a fogyasztás nem mérvadó, nekem nem lenne sok 8-9l,"
az a baj,hogy az 1.6ts nincs olyan forgalmi helyzet mikor ettől kevesebbet enne!Szóval ezt a fogyasztás nem mérvadó dolgot gondolt át mégegyszer szerintem!Arról nem is beszélve hogy a 120 ló nagyon jól hangzik papíron,de hidd ebszolút nem megy annyira mint amire te számítasz!
Az 1.6TS felejtős. Sokat fogyaszt, de legalább gyenge is. Akkor inkább az 1.8TS. Az sem eszik többet, de legalább van ereje.
Amire oda kell figyelni a TS motoroknál, hogy a gyár levitte 60ekm-re a vezérműszíj csere periódust, néha ennyit sem bír sajnos. A vezérlés módosító is ki tud szottyosodni amitől dízel hangja lesz (ha csak hidegen van dízel hangja, akkor hamarosan lehet számítani a cserére, ha melegen is, akkor már csere érett). Az olajcsere fontos ezeknél a motoroknál, minimum 10ekm-enként érdemes és ha nem is Selenia-t de jó minőségű olajat használni (egyébként meg könnyű kifogni olyan példányt ami szereti enni az olajat...).
A dízeleket csak ajánlani lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!