Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark...

Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark vélemények? Tipus hibák?

Figyelt kérdés
Nézegettem múltkor egy autókereskedésben az autókat, és meg tetszett ez a kocsi. Nem ismerem egyáltalán az alfákat, és egyik ismerősöm sem ismeri. Mit érdemes meg nézni az autón, mik a típus hibák. Az autó 2001-es és 170.000km van benne. Ami még érdekelne az a fogyasztása az autónak.

2015. ápr. 27. 15:07
 1/2 A kérdező kommentje:
Első sorban azok véleményét kérem akinek volt/van ilyen autója.
2015. ápr. 27. 15:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Elsőre nehéz elhinni, h egy 2001-es autóban 170 ezer km van csak, én biztosan nem hinném el, főleg ha kereskedésben árulják.

Alfa... szép, csinos, kényelmes, elegáns. De... ha nem ismered az előéletét, akkor necces megvenni. Az Alfa tipikusan az a márka, főleg a régebbi évjáratok, amik igénylik a karbantartást, jobban, mint más márkák. Ha odafigyelsz, meghálálja, nem hullik szét, szép pillanatokat szerez az évek során. Ha viszont csak hajtod, taposod, és nem figyelsz rá, akkor szervizlakó lesz. Egy kereskedésben álló autóról pedig nem tudod ki használta, h használta, mert amit mondani fog az eladó, annak a fele sem igaz.

Típushibák: maga az egész autó. :) Viccet félretéve. Én is rajongok az Alfákért, de vannak gyenge pontjai. Első a TS motor. Nagyon figyelni kell az olajcsere periódusra, mert ha nem tartod be, akkor hamar vége az autónak. Selenia olajat használhatsz, legalábbis minden Alfás azt használ, arra tervezték a motort. Jóval sűrűbben kell cserélni, mint más autókban, ezért is kényes. Nem szereti a hideg nagy fordulatú rajtokat induláskor, és a vezérlésre is oda kell figyelni, nem jó túllépni a gyári alapértéket cserénél. De ez mindegyik típusra értendő az Alfánál: 147, 156, GT, Spider stb. A 159 már kicsit jobbra sikerült.

Amire még figyelni kell: lengőkarok, szilentek. Az Alfát nem a magyar kátyúkra tervezték, ezért hamar cserés lehet egy-egy lengőkar, főleg az alsók. Cserébe viszont olyan vezetési élményt kapsz, amit más kocsitól nem. Ha csak a szilent rossz, érdemes megpróbálni a poliuretán szilenteket, igaz drágák, de többet is bírnak. Elvileg..

A fogyasztása magasabb, mint más autóknak, vegyesbe sztem olyan 7-8-9 körül lehet. Lábfüggő, mennyire hajtod, városban vagy pályán. Persze ha sportosan nyomod neki, akkor határ a csillagos ég.

Nem nagy hibák, de elég bosszantóak tudnak lenni a kisebb elektronikai problémák. Ismerőseimnél pl az ablakemelők szeretnek rosszalkodni.

Összességében egy jó autó, szép, és élmény vele vezetni, de autókereskedésben nem venném meg, csak ha ismerem az előéletét, vagy egy Amore tag árulná, akiről tudom, h tényleg szépen bánt az autóval. Egy széthajtott Alfa sok bosszúságot tud okozni, és rengeteg pénzt visz el, mivel drágább az alkatrész, mint egy hétköznapi autóhoz.

2015. máj. 6. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!