Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 27000 ft egy gyertyacserejert?

27000 ft egy gyertyacserejert?

Figyelt kérdés
Napi 12 orakat dolgozom, es meg ott a tobbi tennivalo munka utan, ezert nem volt kedvem magam elvegezni a cseret, a munkahelyem mellett pedig van egy szerelo, gondoltam megkerem ot es mire vegzek a meloval csak beugrom erte. Sima bosch gyertyakat rakott bele, amiket akárhogy is nezunk legy max 1500-2000 ft darabja (4 db kellett), a munkadij pedig legyen 3000-4000 ft. Termeszetesen nem fizettem ki neki, illetve egy tizest asztalan hagytam es leleptem. Fel volt haborodva, hogy marpedog akkor nem viszem el onnan addig az autot. Mondtam neki adja ide a regi gyertyakat, vissuarakom, semmi gond. Hat szerinte az nem ugy mukodik, a munkadijat akkor is ki kell fizetnem. Olyan ideges voltam, hogy le**sztam az asztalara egy tizest, kikaptam a kezebol a kulcsot es leleptem, de ahhoz sem kellett sok hogy beverjek neki egyet.
2018. szept. 14. 08:03
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Nem lennék meglepve, ha mára a környék összes szerelője tudná a kocsi típusát, színét, rendszámát. És a kérdezőt senki nem fogadná, vagy benyögné, hogy jöhetsz majaom, de előbb elviszel xy szerelőnek 17 rugót.
2018. szept. 15. 18:01
 22/33 anonim ***** válasza:
57%

Valaki ezt írta:

"Itt Nyugat-Magyarországon 10-15'000Ft-os rezsióradíjjal dolgoznak az autószerelők."

Mi IT-sek 5000-8000 Ft óradíjban dolgozunk. ...és még állítólag mi vagyunk a legjobban kereső réteg. Bár most egységesen triplázni fogják a béreiket az IT-sek is. Emiatt a számlázó programok és a többi egyéb program ára is nőni fog úgy a háromszorosára ahogy a hardver építés/javítás és rendszergazdai munkák is. Fel lehet készülni a drága európai szolgáltatás árakra.

2018. szept. 16. 01:15
 23/33 anonim ***** válasza:
Épp itt az ideje, hiszen a bérek már rég európai szintűek, köszönhetően Nagyszerű Vezérünknek és Hű Barátainak.
2018. szept. 16. 09:32
 24/33 anonim ***** válasza:

"hiszen a bérek már rég európai szintűek,"

Ebben az ironizálásban van leírva hogy mi az oka annak hogy a kérdező felháborodott a gyertyacsere ára miatt. Neki kevesebb az órabére mint a szerelőnek. Ezért neki soknak tűnik az amit a szerelő kért. Egyrészt. Másrészt lehet hogy kapott volna erről számlát és annak tartalma 27% áfa. Így már kijön az összeg.

Ha a szolgáltatás árak mindenhol nőnek akkor a cégek tulajdonosai is többet tudnak fizetni és el fogjuk érni az EU átlagbért. Ez nem az ország vezetőinek lesz köszönhető hanem az átlagembereknek. Az ország vezetői legfeljebb meggátolhatják ezt vagy legalább megpróbálhatják. Reméljük hogy a politikusok egyszer majd a saját érdekeik elé fogják helyezni az országét és az emberekét.

Több keresetből többet tudnak majd az emberek adózni és csökkenhetnek az adók. Az ÁFA is csökkenhet (illő lenne levinni minimum 20%-ra de inkább 15-re) ami a csalásokat visszaszorítja és növeli a kereskedelmi szektor bevételeit is.

2018. szept. 16. 11:04
 25/33 anonim ***** válasza:
73%

"Ha a szolgáltatás árak mindenhol nőnek akkor a cégek tulajdonosai is többet tudnak fizetni és el fogjuk érni az EU átlagbért."

Ez egy nagyon szép kommunista elmélet. Sajnos a kapitalizmus - különösen a magyarországi verzió - nem így működik. Itt a tőkés addig fogja kizsákmányolni a munkást, amíg az fel nem lázad és fel nem húzza a lámpavasra. Viszont, mint látjuk, a magyar birkát nem ilyen fából faragták, ő inkább ül a kis seggén és várja hogy majd jobb legyen. De nem lesz.

2018. szept. 16. 13:01
 26/33 anonim ***** válasza:

"a tőkés addig fogja kizsákmányolni a munkást, amíg az fel nem lázad és fel nem húzza a lámpavasra"

És még azt írja hogy az én elméletem kommunista :)

De van benne némi igazság (a kizsákmányolósdiban) Magyarország esetében de inkább azért mert pont az a gond hogy a vezetők (az országé és egyes cégvezetők) agyilag még a komcsi korszakban ragadtak. A fizetéseket tekintve olyan egyszerűen gondolkoznak a magyar cégek hogy "ha nem tetszik az a kevés amit fizetek akkor eltakarodhatsz és találok a helyedre 100 másikat ennyiért".

Az igazi kapitalisták (pl Németországban vagy USA-ban) tudják hogy az embereket fizetni kell megfelelően mert akkor a teljesítményük is nagyobb lesz és akkor még több profitot termelnek és minőségibb munkát is végeznek ami jót tesz a cég megítélésének ami szintén további profitkövekedésben jelentkezik.

A kapitalizmusban az embereket szakszervezetek képviselik. Így elérhetők a magasabb bérek. Tárgyalásokkal vagy végső esetben sztrájkkal. De értelmes vállalkozói réteggel már erre sincs szükség.

Aki dolgozott már például a németeknek az tudja hogy jól fizetnek de el is várják ám a jól végzett munkát: a munkaerő meg szívesen oda is teszi magát a havi 1500-2500 vagy több euróért. De Magyarországon ki fogja rendesen odatenni magát 450 euróért (ami a magyar átlag nettó)? Senki. Németeknél még a segélyke is több.

Nem lámpavasazni kell hanem nem elmenni dolgozni kevés pénzért. Szervezkedni kell sok másik emberrel hogy ők se menjenek el szakmán belül X összegnél kevesebbért. Most nagyon jó alkalom van erre mert egy olyan időszakot élünk hogy sok szakterületen hiány van.

2018. szept. 16. 17:09
 27/33 anonim ***** válasza:

"Az igazi kapitalisták (pl Németországban vagy USA-ban) tudják hogy az embereket fizetni kell megfelelően mert akkor a teljesítményük is nagyobb"

Lófszt. Itt, nyugaton MEGTANULTÁK, hogy ha nem adnak tisztességes bért, akkor vagy sztrájk jön, vagy a lámpavas. Ez a tanulási / tanítási folyamat hiányzik a magyar társadalomból. Nézd meg a magyart, mit csinál: dolgozik éhbérért, ahelyett hogy bemutatna, sztrájkolna, lázadna. Inkább megalázkodik, meghunyászkodik, kussol, mert tudja, hogy ha kinyitja a száját, jön helyette másik birka, aki elvállalja szarért-hugyért a munkát.

Amíg ez a mentalitás, ez a gyáva, megalázkodó szolgalelkűség nem hal ki a magyarból, addig bizony a kapitalista nagytőkés ezt ki fogja használni.

2018. szept. 16. 17:18
 28/33 anonim ***** válasza:

"Lófszt. Itt, nyugaton MEGTANULTÁK, hogy ha nem adnak tisztességes bért, akkor vagy sztrájk jön, vagy a lámpavas. Ez a tanulási / tanítási folyamat hiányzik a magyar társadalomból."

Lehet hogy elsősorban azért gondolod így mert magyar vagy és a magyar gondolkodásmódból indulsz ki? Nyugaton már sok vállalkozó gondolkozik úgy hogy jobb munkaerő jobb pénzért sok hasznot fog hozni. Az igaz hogy ezt meg kellett tanulniuk és az a kevés nyugati aki nem így gondolja az a rossz és kedvetlen munakvállalói teljesítmény mellé még kapja a sztrájkokat is. Az USA-ban a XX. század első felében és közepén ezek a sztrájkok gyakoriak voltak.

Abban egyetértek hogy ez a tanulási folyamat hiányzik. Meg kell hát tanítani. Ahogy írtam szervezkedni kell. Ha a szakszervezetek töketlenek (vagy korruptak mint az USA-ban is azok voltak egyes szakszervezetek a XX.században) akkor az embereknek egymást kel felkeresniük és összeszervezniük azt hogy mit akarnak és hogyan érjék el. Ez soha nem volt olyan egyszerű mint most az internet korában.

2018. szept. 16. 17:35
 29/33 anonim ***** válasza:

"Lehet hogy elsősorban azért gondolod így mert magyar vagy és a magyar gondolkodásmódból indulsz ki?"

Elég rég óta élek Németországban ahhoz, hogy az itteni helyzetből induljak ki - de mivel 2-3 évente ellátogatok Magyarországra, valamint olvasom az ottani híreket (meg azért éltem épp eleget ott is), van összehasonlítási alapom.

Meg aztán a történelem is az én elméletemet támasztja alá (mellesleg ugyanarról beszélünk): a nyugati társadalomban még nem felejtették el, mi volt az iparosodás kezdetén. Még nem felejtették el, hogy ha a melós nem kapja meg, ami jár neki, akkor szarban lesz a mágnás is. Magyarországon az ideiglenesen ott állomásozó rendszernek köszönhetően ez elfelejtődött és kialakult egy egészen más mentalitás: vagy kussolok vagy jön a fekete autó. És a kussolás mellett is megvolt a napi betevő meg a víkendház.

A világ megváltozott, az emberek pedig nem alkalmazkodtak. Még mindig csak ülnek, várnak, nézik, ahogy az élelmesebbek, a gátlástalanok kilopják a szemüket, és nem értik, hogy ami negyven éven keresztül működött, az most miért nem. És sajnos fogalmuk nincs, hogy hogyan kéne ez ellen tenni. Még mindig bennük van, hogy kussolni kell, pedig már rég nincs fekete autó.

2018. szept. 16. 17:49
 30/33 anonim ***** válasza:
Azért csak javaslom elbeszélgeti azokkal a német vállalkozókkal is hogy mit gondolnak a fizetésekről. Magyarországon is elindult már egy kis változás ezügyben. Találkoztam már olyan magyar vállalkozóval aki elmondta hogy ő is tapasztalta hogy amióta sokkal jobban fizeti és ezzel motiválja az alkalmazottait azóta a cég is jobban megy. Ebben benne van az is hogy az átlaghoz képest jóval nagyobb fizetésért job szakembereket is meg tud szerezni a cégének. A fizetésen kívül még a munkakörülmények és megfelelő eszközök is hozzátartoznak a motiváláshoz és persz ea végzett munka minőségéhez. Magyarországon kevesen jutnak erre a felismerésre. Sajnálom hogy erre az egyszerű kézenfekvő elismerésre nem tudnak eljutni emberek és továbbra is a rendszert hibáztatják.
2018. szept. 16. 22:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!