Milyen elektromos rollert vegyek?
Kérdező!
Engem fölösleges meggyőzni, nem én akarok rollert vásárolni. Ha találtál olyat, ami neked kell, akkor vedd meg, és örülj neki. ;)
Kedves kérdező! Elektromos roller-tulajdonosként írok. Mielőtt megszereztem az enyémet, kissé körbeérdeklődtem a piacon. Ennek fejében úgy gondolom, kicsit érdemes beszélni az általad leírt paraméterekről:
"napi 35km megtételére kellene": rögtön itt leszögezném, hogy ez nem kevés. A legtöbb e-roller 20-30 közötti távot tud, de persze más a helyzet, ha gurulsz közben, vagy lábbal hajtod.
Töltési idő: ez teljesen oké, ennyi idő alatt feltöltődik
Végsebesség: a 30-35 az sok. Ennyit egy átlag e-roller nem tud, ami pedig igen, az általában már inkább üléssel rendelkező kisrobogó. Nem feltétlenül az, láttam videót olyan ülés nélküli e-rollerről, ami tud ennyivel menni, de az súlyra annyira nehéz, hogy már nem praktikus, az ára meg finoman szólva túllépi a keretedet.
Neked itt két dolgot kell igazából eldöntened: mennyi legyen a súlya, és mennyit szánsz rá. 250-300-ból már lehet venni olyasmit, amit szeretnél, de kicsit lejjebb kell adnod az igényeidből. A legnépszerűbb tudtommal a xiaomi, de ez minden téren elmarad az általad megkívánt teljesítménytől. Én az E-twow-t ajánlom, amit a Futurer
forgalmaz:
Ez tudtommal a legjobb a piacon, nekem is ilyen van. Újonnan drága (350.000), én használtan vettem, s nagyon elégedett vagyok vele. Ebből is vannak újabb változatok, amik már egyébként hozzák az általad elvárt teljesítményt, de ezek drágák. A legdrágább pedig a duplamotoros modell, de annak az árából már robogót, vagy kis autót is vehetsz.
Én is az e-twow rollereket nézegetem manapság. Drága, de nem véletlenül, nagyon jól össze van rakva, hosszú távra, az akksija is erős. Lehet persze olcsóbbakat is találni, de azoknál elég hamar jelentkeznek a problémák. Ezt meg esőben is használhatod, persze ott nagy odafigyeléssel, mert bedőlésnél, kanyarodásnál el lehet vele esni könnyen. Ezeknek a kerekei is már nagyobbak, és tömör léglyukas gumik, amelyek nem kapnak defektet, a rázkódást pedig a teleszkópok felfogják. Kipróbáltam, ha lesz rá elég keretem, akkor mindenképpen venni fogok ilyet. Elsősorban a kerékpár utakon fogom használni. A 36 km/h végsebességét meg nem kötelező használni természetesen, de ha van rá mód, akkor lehet. :)
Itthon van szervize: a kerekek, csapágy egy idő után elhasználódik, ezeket megcsinálják neked elég gyorsan, ha szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!