Enyhén túlbecsülve a távot napi 35km megtételére kellene, 7kilométeres blokkokban városban használva. Két használat között majdnem mindig lenne lehetőségem tölteni kb. 3-4órát. A napi táv 3/4-ét bicikliúton és úton meg tudom tenni, csak a többi járda. Fontos, hogy ne hulljon szét egy év után. Tudjon legalább 30-35km/h végsebességet, de minél több annál jobb. Gumi kereke legyen és ha elkap az eső ne kelljen megállnom, legyen vízálló. Elektromos biciklit vagy robogót nem veszek, csak roller érdekel. A keret 250.000FT, nem baj ha olcsóbb, de ha nagyon megéri talán 300-at is kifizetek. Fizikailag fárasztó a munkám, biciklit nem bírom, motort pedig nem tudom hol tárolni. Már így is egy robogóm bánta az évek során, pedig a lakóóthelep kicsit sem a getthóúú. Tömegközlekedés kiszámíthatatlan és utálom is, akkor már inkább gyalog. Szóval az utsó ötletem a roller vagy teleport kapu. Köszi a segítséget.
nekem is a szívem csücske az elektromos roller. Valamelyik nap a budaörsi osanban láttam egy igen masszívnak tűnő, strapabíró rollert. Húzósnak találtam a 249e árat, de jobban belegondolva az igényeidet kiválóan ellátná.
Az a nagy előnye, hogy bárhol tölthető, ahol van egy 220-as konnektor(és megengedik, valamint nem lopják el)
A teleport sem rossz ötlet, de ahhoz Sheldonnal kellene jóban lenni.
Illetve fékezni is hosszan tart ekkora sebességről, ami se járdán se bicikli se normál úton nem biztonságos.
2018. aug. 23. 15:44
6/17 anonim válasza:
Járdán max 10 km/h sebességgel szabad kerékpározni, és csak akkor, ha az úttest nem alkalmas kerékpározásra, illetve komoly feltétel, hogy a gyalogosokat tilos zavarni.
A roller nem jármű, van hézag a KRESZ-ben, de abban biztos lehetsz, hogy a gyalogosok között rolleren sem száguldozhatsz.
Nem igazán látom a roller előnyét az elektromos kerékpárral szemben. Mehetsz vele járdán 5-10km/h sebességgel, de ha elsodorsz egy gyalogost...
2018. aug. 23. 16:47
7/17 veterán vas válasza:
Ha jól értem, akarsz egy elektromos járművet, amivel napi 35.kilométert szeretnél megtenni, minimum 30km/h-s sebességgel. Emellett legyen vízálló, és ne peregjen szét egy évi használt után sem.
Bizonyára van ilyen jármű, de azt nem rollernak hívják, és nem 300ezerbe kerül. ;)
2018. aug. 23. 16:52
8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A rollernek az az előnye a biciklivel szemben, hogy nem kell az utcán hagynom és amennyiért egy elektromos biciklit vennék, annyiért a roller kompaktabb, nincs lekorlátozva 25km/h-ra, nem kell tekerni. Az elektromos biciklit tekerni kell és én jelenleg a biciklimmel 25-35km/h között tudok tartósan haladni, ott ahol a rollert is használnám. Persze van amit nem kell tekerni, megy 60-70-et de az hat nulla alatt nincs. Járdán akkor mennék ha nagyon muszáj, biciklivel se szoktam felmenni. Az meg, hogy mit ír a kresz szerintem felesleges boncolgatni míg segédmotorként használt 250-es robogók száguldoznak át a piroson, bicikliúton, járdán, a hatóság meg sz@rik rá. Találtam egyébként egész jókat, szóval veterán vas véleménye ellenére vannak lehetőségek. Pl. F-wheel dyu d1 deluxe tetszik most nagyon.
2018. aug. 23. 17:26
9/17 anonim válasza:
csak neked, csak most itt a megfelelő roller, amit a hírekkel ellentétben az Auchanban aug. 23-tól aug 29.-ig lehet kapni..
az ára: 199990.-Ft
1000 Wattos motor
60V 12 Ah li-ion akksi
max seb 45km/h
hidraulikus tárcsafék..
hihetetlen, de nyárvégi akcióban árusítják..
na, ez tudja azt, amit szeretnél.
(forrás:mostani Auchan újság, 26. oldal)
2018. aug. 23. 18:21
10/17 anonim válasza:
Hát az Auchanos az minden csak nem épp klasszikus roller, hanem roller néven árult elektromos fat tyre motorkerékpár.
Speckója alapján, hogy miért nem SMKP az a magyar jog/szabályrendszer hiányosságát mutatja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!