Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg megérné autót fenntart...

Tényleg megérné autót fenntartani havonta-kéthavonta egyszeri használat miatt?

Figyelt kérdés

Édesanyámék minden találkozásunkkor próbálnak meggyőzni, hogy vegyek autót, milyen jó lenne az nekem.

Értem én, hogy ők még wc-re is kocsival járnak, és megszokták hogy ez az élet, de nekem teljesen más az életmódom.

Munkába vonattal járok, nem is választanék mást, légkondis kényelmes vonaton olvasgatva 45 perc alatt vagyok bent, míg autóval ugyanez a táv olyan másfél, két óra - Pestre járok be dolgozni az agglomerációból, reggel befele és délután kifele hatalmas dugók vannak, tele idegeskedő emberekkel, koccanásokkal, amik mellett a vonattal nyugodtan elsuhanok.

A férjemnek van autója, neki a munkájához kell, így a bevásárlás, nyaralás, "mileszmajdhagyerekleszésorvoshozkellvinni" nem probléma.

Annyi, hogy mikor a Szüleimet megyek látogatni havonta, kéthavonta egyszer, akkor valóban kényelmesebb lenne az autó (több átszállással, többször annyi idő alatt lehet csak a két helység között tömegközlekedni), de nem érzem úgy, hogy megérné ezért megvásárolni és fenntartani egy saját autót, ami akkor is viszi a pénzt, ha csak parkol (apropó parkolás, nagyon hely se lenne neki, csak egy füves placc az udvaron, ami annyira nem előnyös)

Szüleim viszont minden találkozáskor nekiállnak reklámozni, hogy jó lenne az nekem, igenis megérné. (Mondjuk szerintük munkába is azzal kéne járnom...)

Most az utazásom hozzájuk és vissza körülbelül 5000 forintból jön ki.

Ennek fényében mit gondoltok, tényleg létezik olyan autó, ami megérné? Igazuk van? Nekem elég irreálisnak tűnik..

2018. aug. 23. 11:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ennyi használatra nem éri meg. Hogy miért erőltetik mégis? Lehet, hogy más elveket vallanak mint te: ha az ún. rendszerváltás előtt nőttek fel, akkor természetes, hogy az autó a mindenük, akkoriban az volt a nép egyszerű fia számára a legnagyobb elérhető luxus, az az életcél, amiért érdemes dolgozni és amivel igazán befutsz. Illetve az is lehet, hogy arra bazíroznak, hogy ha van autód és rövidebb idő az utazás hozzájuk, akkor majd gyakrabban mész, erre-arra be is lehet fogni ("jajjkislyányom ha mán úgyis gyössz, hozzál mán eztet meg aztat, ne kelljen nekünk menni érte, vigyél mán el a cipészhez, a te ótód úgyis kinn áll, ne apádnak kelljen mán kitolatgatni a garázsbul") és jól járnának vele.
2018. aug. 23. 15:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Hát ennyiért tényleg nem érdemes fenntartani, vonat kifizetődőbb, esetleg ha van jogsi, talán az autó bérlés is lehet ötlet.
2018. aug. 24. 09:55
 13/14 anonim ***** válasza:

"erre-arra be is lehet fogni"

Te nem segítenél a saját szüleidnek, ha tudnál?

2018. aug. 25. 10:02
 14/14 anonim ***** válasza:
De, segítenék, szoktam is. Csak nem mindegy, hogy milyen ügyekben és mennyit. Vannak olyan szülők, nagyszülők, akik azt is szeretik az utódokkal megoldatni, ami amúgy nem okozna nekik nehézséget - de ez már nem a közlekedéshez tartozik, nagyon más kategória.
2018. aug. 25. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!