Új autó 10 évre vagy ugyan az az autó 4 évesen 10 évre?
Én véleményem az hogy új autónál amit szalonból viszel ki, már akkor veszít az értékéből ha mész egy métert. Meg ugye be kell járatni amit nagyon sokan nem tudnak, és vannak kötelező szervizek, amit ugye egy 20 éves autónál is illik betartani, de egy vadiúj autónál ha jól tudom 1-2 évig szigorúbbak az előírások erre ha nem akarod bukni a garanciát.
Annyit még mondanék hogy nézz utána hogy milyen motorral szerelt és a 4 éves autó amit még vennél annak a típusnak az akkori évjárattal milyen hibalehetőségeket produkál, például ha újonnan vennéd ami max fél éve lett legyártva, mennyire vannak kiküszöbölve a hibái, mennyire másabb a motor ami benne van.
Én sokaktól hallottam hogy olyan autót nem szabad venni amit a megjelenés legelején gyártanak tehát egy új típus első gyártási szériáiba vannak a legtöbb típushibák, és ha most olyat vennél használtan kérdés hogy az előző tulajdonos mennyire foglalkozott ezekkel.
Ha úgy veszel használtan autót ami jól be lett járatva, normálisan karban volt tartva, akkor lehet jobban jársz mint egy teljesen új autóval. Csak utána kell járni hogy az adott szériáknak mi a hiba jellemzőik mert lehetnek ilyenek.
Barátnőmnek Corsája volt, olyan embertől vette meg aki újonnan vásárolta, és elhanyagolta azt hogy elvigye márkaszervizbe ingyen mivel annak szériának egy gyártási hibája volt és az összes kiadott autót amibe benne van a hiba a cég ingyen javítja, de letojta és a barátnőm aki megvette szívott csak vele.
Nekem az utóbbi 10-12 évben 3 ismerősöm is vett új 0 km-es autót. A vásárlás után egy éven belül mindhárom ismerősömnek meghúzták az autóját mások. Mindhárom esetben több elemet is fényezni kellett. Az egyiknél a teljes oldalát. Amit a biztosító nem térít meg az az értékvesztés (mert javított) és a tudat hogy az 1 éves autó már sérült volt és ráadásul ha el akarod adni akkor inkább fognak választani egy olyan autót ami nem volt soha sérülve.
Én az ilyenek miatt soha nem fogok új autót venni. Ha használt autót veszek olcsóbban akkor azt nem sajnálom ennyire és nem fogok rajta ennyit bukni.
Ugye nekem új kell, de az asszony nem akar.
Azért kel új, mert minden az enyém, az autó szaga is úgymond az enyém, érintetlen borkormany, teljesen a sajatomnak tudom érezni.
Emellett használt autónál egy pár ezer kmig biztosan nem tudnék nyugodtan aludni, kitudja mibaja van/volt.
De az asszony erőlteti a használatat, mert nem gond ha meghúzzák, nincs értékvesztés, s emellet ő is meri vezetni friss jogsival.
De eddig használt autóm nem volt, soha nem is akartam a fentebb említett miatt.
"Nekem az utóbbi 10-12 évben 3 ismerősöm is vett új 0 km-es autót. A vásárlás után egy éven belül mindhárom ismerősömnek meghúzták az autóját mások. Mindhárom esetben több elemet is fényezni kellett. Az egyiknél a teljes oldalát. Amit a biztosító nem térít meg az az értékvesztés (mert javított) és a tudat hogy az 1 éves autó már sérült volt"
Ezzel én is így jártam. A 3 hónapos autómba hátulról belém jöttek. Előtte használt autóim voltak, azokkal soha semmilyen hasonló történés nem volt.
Csak a hátsó lökhárító (műanyag burkolat) sérült. Az autót elvittem márkaszervizbe, kicserélték a lökhárítót gyárira, gyári festékkel lefújták. A számlán 320.000Ft volt, nekem egy fillérembe nem került, mert a vétkes fél biztosítója fizette.
Semmi nem látszik rajta, ugyan olyan mint az új. A lökhárító alatt mondták, hogy még csak meg se karcolódott. Szóval annyira engem nem zavar hogy egy gyári műanyag elemet le kellett venni és egy ugyan olyan komplett gyári került a helyére. Ha úgy tákolták, javítgatták volna a töröttet, az már jobban zavarna. De így teljesen egyenértékű az újjal.
Én mindenképp új autót vennék, régi vagy új kocsinál is beléd jöhetnek :D
Pontosan az ilyen "kádári" gondolkodás meg babona miatt vált az ország a külföldi használt járművek temetőjévé.
Miközben már egyes márkáknál 3 millió körül tudsz új kocsit kihozni, feltéve ha nem vágysz szál csiszolt alumínium bőr belső hangulat világításra :D
7: A 3 közül az egyik ismerősömnek a parkolóban húzták végig a pár hónapos autójának teljes oldalát. A tettes szokás szerint nem került elő. Saját zsebből kellett fizetnie a drága újrafényezést hogy ne úgy nézzen ki a pár hónapos autója mintha egy roncsderbiről szalasztották volna.
8: Csak az nem mindegy hogy a káresemény miatt mennyire idegeskedsz és mennyit veszít majd az értékéből az autó.
Én nem a kádári rendszerben voltam felnőtt és mégis így gondolkozok. Én fél évig nem tudnék aludni ha egy parkolóban végigdarálnák az új pár hónapos autónak az oldalát. Mert az már nem olyan. De egy használt esetén leszarom.
S a legtöbb ember nem ezért vesz használt autót amiért én nem hanem azért mert csak használtra van pénze. A legtöbb embernek ha van 1 milliója autóra de lehet hogy kevesebb. Ez az itteni milyen autót vegyek kérdésekből is kiderül.
Az viszont tényleg egy beteg beidegződés hogy új autó nézésekor azonnal a rétegvastagságmérő kerül elő és ha nem stimmel akkor már roncsnak nézi a vevő. Na ezért problémás eladni egy kicsit is sérült akár csak meghúzott autót.
Hogy a kérdezőnek is válaszoljak: én a rendelkezésemre álló pénz mennyiségétől tenném függővé.
Ha ott van a bankszámlámon az új autónak az ára és másra nem fog hiányozni ez az összeg belátható időn belül, akkor újat vennék. Biztosan tudod hogy volt használva az elejétől, tudod mi mikor mire hol lett cserélve.
Ezzel a "ha kigurulsz vele a kapun mennyit veszít az értékéből" dologgal én soha nem foglalkoztam. Nem eladásra veszek autót, hanem használatra. Nem azt nézem, hogy adott időpillanatban mennyiért tudnám eladni, ha akarnám feltételes módban, hanem azt nézem, hogy az én céljaimra, kényelmemnek, stb. mennyire felel meg. Ha a teszkóban veszel egy kiflit, beleharapsz, már 0Ft az értéke. Elmész nyaralni, ott van a zsebedben az erre szánt 200.000Ft, egy hét múlva már 0Ft lesz a zsebedben. Nem szabad mindent így nézni!
Ha pedig nincs meg a rendelkezésre álló összeg, akkor marad a használt. Nem kérdés. Autóra, még újra se vennék fel hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!