Hogy működik a difi áttételek? Hogy kell értelmezni?
Figyelt kérdés
Rövid áttétellel jobb a gyorsulása az autónak, viszont a fordulatszám magasabb lesz egy adott sebességnél?
Pl. 3,69 helyett 3,07-es difi kerül az autóba. Csak példát mondtam.
Vagy hogy kell értelmezni? Milyen a rövid és milyen a hosszabb áttételek? Milyen tulajdonságok vehetők észre?
Ugyanitt a sperr difire is kiváncsi vagyok.
2018. aug. 16. 13:40
11/13 anonim válasza:
3,7-es áttételhez képest egy 3,1-es áttétel annyit változtat, hogy minden fokozatban megnő a csúcssebesség és lassabban fog gyorsulni. Fogyasztást is befolyásolja de hogy milyen irányba azt az autó többi paraméterének ismeretében lehetne talán megmondani. Ha mondjuk a 3,7-tel 100km/h-s sebességnél 2600-as fordulaton pörgött a motor utolsó sebességfokozatban, akkor 3,1-el ugyanilyen sebességénél már csak 2200 körül fog. Ez valószínűleg fogyasztáscsökkenéssel járna, de csak akkor, ha még alacsonyabb fordulaton is van annyi ereje az autónak hogy tudja szépen tartani a sebességet. Egy nagy légellenállású, gyenge motorral szerelt autónál lehet hogy épp nőne a fogyasztás. De például egy 2,6-os áttétel meg már olyan hosszú hogy bizonyos helyeken lehet hogy egyel kisebb fokozatban kell az autóval közlekedni, mert felváltva nagyon leesne a fordulatszám és ott már nem akarna menni. Plusz elindulni is nehezebb lenne vele.
12/13 A kérdező kommentje:
Oh értem, köszönöm szépen!!
2018. aug. 18. 14:50
13/13 bandita8 válasza:
tehát magyarul ha kisebb az átétel akor az auto lasabban fog gyorsulni de nagyob lesz a végsebesége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!