Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átalakított autó behozása?

Átalakított autó behozása?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömnek van egy régebbi, hatodik generációs Toyota Corollája, amit ha jól tudom még Svédországban alakíttatott át. Ott úgy zajlott ez a történet, hogy egy szakműhelyben történt minden átalakítás (kapott egy teljesen egyedi futóművet, fékrendszert, valamint a motorja turbósítva lett és minden ki lett cserélve/meg lett erősítve benne), majd utána egy ilyen vizsga helyen leellenőrizték az autót. Mivel mindent rendben találtak ezért az ő adatbázisukba bekerültek az átalakítások (plusz talán a forgalmiba is be lettek írva, de ezt majd megkérdem tőle) és engedélyezték az autó használatát.

Na már most, ha Magyarországra behozok egy ilyen autót, akkor itt forgalomba lehet majd helyezni? Figyelembe veszik azt, hogy közel 10 éven keresztül eddig használatban volt az autó ilyen átalakított állapotban? Mert arról tudok, hogy itthon átalakítani és utána legálisan használni egy autót nem lehet, nem kap átalakítási engedélyt rá az ember. De a külföldről behozott, átalakított autókkal mi a helyzet?

2018. júl. 31. 20:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ha felhívod az NKH-t megmondják. De elviekben ha a külföldi műszakit megkapta, itthon sem köthetnek bele.
2018. júl. 31. 20:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Amennyire én tudom egy fokkal könnyebb így a helyzet, mármint hogy ha már alapból van valahol fogalmija azt könnyebb áttolni mintha valaki itthon alakítja át.
2018. aug. 1. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!