Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet az, hogy a kocsi...

Mitől lehet az, hogy a kocsi "kidobja" az ötödik sebességet? Több lent.

Figyelt kérdés
Adott egy 1997-es évjáratú háromajtós Volkswagen Polo 1.0-s motorral. Hidegen ha indítjuk, gyönyörűen vesz minden fokozatot, viszont amint melegszik a motor, azzal a lendülettel 2500-as fordulatszám felett kidobja az ötödiket. A fogaskerekek nem recsegnek, nem ropognak, a rükvercet szépen veszi a kocsi. Nekem ez furcsa, mert úgyx tudtam, ha váltóoolaj hiba van (megdermed) akkor nem veszi a fokozatokat szépen, de itt nem ez a probléma mint írtam. Előbb nézzük meg a váltóolajat, ha azzal nincs gond, hogyan tovább? Köszönöm!
2018. júl. 27. 11:02
 1/8 anonim ***** válasza:
elvileg a szinkrongyűrű a hibás
2018. júl. 27. 11:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem. De akkor mindig ki kéne dobálnia, nem? Nem csak amikor meleg a motor...?
2018. júl. 27. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Cserélj váltót.
2018. júl. 27. 12:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez nekem is eszembe jutott..... De egyelőre maradnék az olcsóbb megoldásoknál, megkeresni, mi a hiba, hátha nem az egész váltó.
2018. júl. 27. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem akkor dobálta ki üresbe, amikor nem volt olaj a váltóban. Kuplung csere után egy alkatrészt rosszul szereltek be és szépen elfolyt menet közben.
2018. júl. 27. 15:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja, nekem 50 km után be is sült a váltó -> kuka.
2018. júl. 27. 15:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Szinkron a valoszinu hiba javitani a dragabb inkabb csere egy bontottra erre garanciat is adnak egy ket napot ez boven eleg
2018. júl. 28. 07:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Korántsem biztos hogy a szétszedés lesz az olcsóbb (és jobb) megoldás.
2018. júl. 30. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!