Mi történik ha túllépem azt a max sebességet amit amit a téligumin irnak?
Figyelt kérdés
A "T" végződésű gumik 190 km/h-t bírnak, a "H" pedig 210 km/h. Erre a max sebességre vagyok kíváncsi. Pl ha egy T-s 190 max gumival 240-el megyek akkor mi történik? :D2017. okt. 14. 17:51
1/8 anonim válasza:
Esetleg szétrobban a gumi és többet nem leszel kíváncsi már semmire..
2/8 anonim válasza:
Romlik a tapadás, a menetstabilitás. Túlságosan felmelegedhet a gumi. AKár szét is robbanhat, ahogyan az első írta.
3/8 anonim válasza:
Semmi, mert a sebességindex a maximális gumi által megadott terhelés melletti sebességre vonatkozik aminek a közelébe se kerülsz üres autóval.
4/8 anonim válasza:
Azon kívül, hogy szabálysértést követsz el vele?
5/8 anonim válasza:
H indexű gumival rövid szakaszon mentem 235-öt, nem volt vele gond. Hosszú távon ( 1-2-300km ) nem mertem kipróbálni :D
6/8 .,,.,,.,, válasza:
#4 honan tudod hogy a kêrdező nem Németországban akar közlekedni?
7/8 anonim válasza:
Általában nem szokott ez gond lenni, mert amelyik verda képes annyival menni, arra olyan széles gumi való gyárilag is aminek magasabb a sebességindexe normális esetben. Hacsak nem valami kacat kerül fel az autóra.
8/8 anonim válasza:
Nem fog egyből felrobbanni, mert egyrészt bőséges ráhagyással van megadva ez a sebesség, másrészt meg bírja a T-s gumi is a 240-et, de hosszabb idő után (10-20 perc) már lehet, hogy deformálódik, elkezd ütni, felforrósodik, nem fog tapadni, elkezd hirtelen kopni nagyon, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!