Van egy VW Passatom, DSG váltóval (automata) és néha azt csinálja, hogy kiteszi a sebességet üresbe, és csak újraindítás után áll helyre. Tervezek egy olajcserét a váltóban. Az megldhatja a problémát?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Sajnos...nem nagyon ismerem az előéletét a kocsinak...azt tudom,hogy 1-2 km után csinálja ezt,és egy újraindítás utén megint jó...Mindjárt linkelek videót,ami ugyanazt a jelenséget mutatja,ami nálam is fennáll.Ha esetleg valaki ért hozzá,vagy van tapasztalata e téren,az kérem segítsen!
Szervízbe,vagy szerelőhöz mindenképp el akarom vinni,hogy megnézzem,van-e más probléma... de azért jó tudni előre,mire számíthatok.
Ez a videó,amit most láttok,tökéletesen ugyanazt teszi,mint az én autómon....
Általában ezek a hibák a behozott és kilométer buherált autóknál szokott előjönni , ezért vettem újat , de ha valaki használtat vesz akkor itthonit kell venni első tulajdonostól és magánszemélytől!!! Mert némelyik nagy arcú szemét kereskedő képes visszatekerni 600-ról 180-ra egy 3-4 éves passatot .Pár száz ezer forinttal drágább ? És akkor mi van ? Ez az első tanuló pénz , de kívánom , hogy megúszd reális keretek közt.
Itt egy pl. , ami pár 100-al drágább , de biztos ezt választanám .
De a DSG is automata váltó, csak nem a hagyományos megoldással. Attól, hogy egy kéziváltóból áll kettészedve két külön kuplunggal, még automata lesz, csak nem szalagfékes, lamellás, olajos, mint a régiek. És persze ehhez mérten a működése, csúszása, nyúlása se a viselkedésben.
Félautomata az amelyik teljes egészében kézi csak elektronika kapcsolja helyetted. Robotizált váltónak is hívják.
"Félautomata az amelyik teljes egészében kézi csak elektronika kapcsolja helyetted. Robotizált váltónak is hívják."
Márpedig a DSG pont ilyen. Annyi az egészben a különlegesség, hogy 2 kuplung van benne, és ezért olyan gyors, nem pedig csigalassú, mint egy egykuplungos robotizált váltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!