Automata váltónak lesz baja ha N állásban hagyom éjszakára, vagy be kell tenni P-be?
Nem értem a kérdést.
Miért teszed N-be parkoláskor??? És miért kapcsolsz N-ben menet közben?
Mert kényelmeseb csak kipattintani N-be, mint végig ránthatni az összes álláson:)
Apróság, csak érdekel, hogy lesz e baja.
N-ben üresben van, szóval elgurulhat.
Egyébként ha ennyire megterhelő a P-ig elmozdítani a váltót, akkor hogyan tudsz vezetni? :D
P = parkoló állás, elgurulás elleni védelemmel - tessék oda kapcsolni.
Az N üres fokozat, baja ugyan nem lesz a motornak, váltónak, ha oda kapcsolva állsz le, de ha nem fogja meg rendesen a kézifék az autót, lehet tologatni...
Menet közben miért kapcsolnál N-be? - Fölösleges, rövid ideig tartó álláskor nyomd a féket, ha meg mégis ki akarod venni a sebességből, tedd P-be
Gyakran gurulok rá messziről lámpákra. Gondoltam kiteszem N-be és csak gurulok.
( + egy hegy tetején lakom, régi megszokás, hogy reggel indulok legurulok a kapuig és nem kapcsolgatok sebességet)
Nem halok bele, ha kapcsolgatni kell, csak érdekel, hogy elrontok e valamit, nincs tapasztalatom az automata váltóval.
Mi a fa**t kéne kapcsolgass menet közben, ha automata váltód van??
Menet közben az automatát SOHA nem szabad mozdítani D-ből, még üresbe sem. Üresben hegyről lefelé még kéziváltóssal sem gurulunk, mert veszélyes!! Ha meg áll a motor, P-be kell tenni. N csak pirosnál vagy ilyen helyeken használatos.
Már bocs, de az ilyenek miatt nem vagyok képes használt automata váltós autót venni, az új meg vagy 7 millió ami szerintem drága.
Nem szabad gurulás közben kapcsolni sebességet automatáknál, ez alap szabály. Akkor kapcsolsz ha stabilan áll a járgány.
Ha lenne automata váltós autóm úgy állnék meg vele, hogy lábféken tartom a lábam, behúzom a kéziféket, leemelem a lábam a lábfékről, lekapcsolom a motort, majd beteszem P-be.
Bár télen nem tudom mit tennék, félnék csak P be hagyni és kéziféket nem behúzni, pedig ott a veszély arra, hogy befagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!