Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltónak lesz baja...

Automata váltónak lesz baja ha N állásban hagyom éjszakára, vagy be kell tenni P-be?

Figyelt kérdés
Lehet vele így gurulni? nem lesz baja tőle?Ha menet közben kapcsolok N-t nem lesz baja a váltónak?
2016. szept. 2. 10:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdést.

Miért teszed N-be parkoláskor??? És miért kapcsolsz N-ben menet közben?

2016. szept. 2. 10:37
 2/19 A kérdező kommentje:

Mert kényelmeseb csak kipattintani N-be, mint végig ránthatni az összes álláson:)

Apróság, csak érdekel, hogy lesz e baja.

2016. szept. 2. 10:53
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

N-ben üresben van, szóval elgurulhat.

Egyébként ha ennyire megterhelő a P-ig elmozdítani a váltót, akkor hogyan tudsz vezetni? :D

2016. szept. 2. 10:59
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

P = parkoló állás, elgurulás elleni védelemmel - tessék oda kapcsolni.

Az N üres fokozat, baja ugyan nem lesz a motornak, váltónak, ha oda kapcsolva állsz le, de ha nem fogja meg rendesen a kézifék az autót, lehet tologatni...

Menet közben miért kapcsolnál N-be? - Fölösleges, rövid ideig tartó álláskor nyomd a féket, ha meg mégis ki akarod venni a sebességből, tedd P-be

2016. szept. 2. 11:26
 5/19 A kérdező kommentje:

Gyakran gurulok rá messziről lámpákra. Gondoltam kiteszem N-be és csak gurulok.

( + egy hegy tetején lakom, régi megszokás, hogy reggel indulok legurulok a kapuig és nem kapcsolgatok sebességet)

Nem halok bele, ha kapcsolgatni kell, csak érdekel, hogy elrontok e valamit, nincs tapasztalatom az automata váltóval.

2016. szept. 2. 11:36
 6/19 anonim ***** válasza:
80%
szerintem egy jobb automata váltónál a kulcsod sem tudod kivenni, ha nem P állásban van.
2016. szept. 2. 11:42
 7/19 Johnny Bravo ***** válasza:
96%
Ahogy elottem irja kollega,az ujabbakbol a kulcsot nem tudod kivenni amigy nincs p-ben!Ez a menet közbeni üresbe kidobálás meg abban gurulás,esetleg menet közben üresbe kidobas majd még gurulas kozben vissza D minden automata váltó halála!
2016. szept. 2. 12:06
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
kérdező: Bravo kolléga jól írja, ne öld meg a váltót ! A lámpánál sem kell kivenni a D-ből, mert egy idő után az automata váltó is megteszi magától. (persze indulásnál ismét sebességbe teszi). nem hülye az a váltó, nem kell vele variálni. Szóval ne rakosgasd N-be, felesleges , sőt, árthat.
2016. szept. 2. 12:47
 9/19 anonim ***** válasza:
50%

Mi a fa**t kéne kapcsolgass menet közben, ha automata váltód van??

Menet közben az automatát SOHA nem szabad mozdítani D-ből, még üresbe sem. Üresben hegyről lefelé még kéziváltóssal sem gurulunk, mert veszélyes!! Ha meg áll a motor, P-be kell tenni. N csak pirosnál vagy ilyen helyeken használatos.

2016. szept. 2. 12:57
 10/19 anonim ***** válasza:

Már bocs, de az ilyenek miatt nem vagyok képes használt automata váltós autót venni, az új meg vagy 7 millió ami szerintem drága.

Nem szabad gurulás közben kapcsolni sebességet automatáknál, ez alap szabály. Akkor kapcsolsz ha stabilan áll a járgány.

Ha lenne automata váltós autóm úgy állnék meg vele, hogy lábféken tartom a lábam, behúzom a kéziféket, leemelem a lábam a lábfékről, lekapcsolom a motort, majd beteszem P-be.

Bár télen nem tudom mit tennék, félnék csak P be hagyni és kéziféket nem behúzni, pedig ott a veszély arra, hogy befagy.

2016. szept. 2. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!