Az út szélén álló sárga ellenőrző kocsi sebességet szokott mérni vagy a kamionok, teherautók útdíját vizsgálja?
Attól, hogy van a gépben ilyen kütyü, még benne van a pakliban az emberi tényező, mint hiba forrás. :)
Sűrűn jártam úgy, hogy szólóban indultam, de szerelvényben jöttem haza (vagy fordítva). Ilyenkor át kell váltani a tengelyszámot a kütyün. Egy alkalommal ezt elfelejtettem és 4 tengely helyett kettőn maradt. Észrevettem a hibát, át is állítottam viszonylag hamar, de addig már átmentem egy kapu alatt. Kezdőként tudtam, hogy előbb-utóbb be kell majd fizetnem a tanulópénzt, de ennél azért kevesebb "tandíjra" gondoltam. :)
Amúgy van még egy érdekessége ennek.
Fel van sorolva, hogy milyen büntik járnak a hibás tengelyszám miatt. Az addig oké, hogy ha több tengelyen mész, mint amennyit beállítottál, akkor büntetés jár. De ha leakasztod a pótod, viszont elfelejted ezt beállítani, akkor ugye 4 tengely után fizetsz, de csak 2-n mész. Tulajdonképpen befizeted az összeget és borravalót is adsz így az állambácsinak, de akkor is jól megvágnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!