Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dacia Logan 1.5 dCi turbós?

Dacia Logan 1.5 dCi turbós?

Figyelt kérdés
Van a családban egy 2015-ös évjáratú, második generációs Logan. 1.5 dCi, abból is a kicsit erősebb 90 lovas motor hajtja. Én eddig abban a hitben voltam hogy nem turbós motor, csak sima szívó diesel. Azonban nemrég olvastam egy cikket ahol az első generációs Logan 1.5dCi turbójáról volt szó. Elkezdett érdekelni a dolog, de semmit konkrét dolgot nem találtam. Valaki tudja esetleg, hogy mi az igazság? Véleményem szerint nem turbós, bár sok helyről hallottam már azt is, hogy szívó dieseleket már nem nagyon gyártanak. Bár ez egy alsó kategóriás autó tehát simán el tudom képzelni hogy az lenne.

2018. júl. 23. 21:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A BMW sem jelzi a turbót.
2018. júl. 25. 12:25
 12/16 A kérdező kommentje:
Ezeket tudom, de azért az mégis csak BMW és Mercedes. Ne vegyük egy kalap alá a felső kategóriás márkákat, amik luxus és sport autókat is gyártanak, egy alsó kategóriás leginkább olcsón fenntartható, alacsony vételárú autókat gyártó céggel. Egyébként engem a gyakorlati oktatóm vezetett félre. Mikor megvettük az autót is kételkedtem benne, a T jelzés hiánya miatt, de úgy voltam, hogy új stb. csak van benne. Azonban mikor a gyakorlati oktatóm kérdezte, hogy milyen autónk van és mondtam, hogy új Logan, majd a következő kérdése az volt hogy milyen motor. Hirtelen nem jutott eszembe a dci úgyhogy rávágtam, hogy turbó disel. Erre ő rám förmedt, hogy az legfeljebb cdi, vagy dci lehet, amikbe pedig nincs turbó. Én pedig úgy voltam, vele, hogy hát csak oktató biztos jobban ért hozzá. Maga a kérdés akkor kezdte el fúrni az oldalam, mikor meglett a jogsim és én is vezettem a Logant. Nem egy szörnyeteg a maga 90 lóerejével, de 1500-as fordulat alatt harmat gyenge azonban 2000-nél azért bele tud egy kicsit tapasztani az ülésbe. Ebből gondoltam én, hogy csak turbós ez mert érezhető mikor kapcsol be a turbó. Nos mindenkinek köszönöm a kielégítő választ!
2018. júl. 29. 20:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát igen, az oktatók sem értenek mindig úgy az autókhoz, mindenki téved néha. Amúgy még annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy 1.5-ös szívódízelből nem is lehetne 90 lovat kihozni, oda muszáj a turbó.
2018. júl. 29. 22:36
 14/16 anonim ***** válasza:

Az oktatódnak nem sok köze van az autókhoz. :D

Világosítsd fel nyugodtan.

Az a vicc, hogy daciából egyáltalán nem volt szívódízel. A régi daciákból csak benzines volt, az új dacia meg a Renault dCi-jét kapta, ami turbós.

2018. júl. 29. 23:32
 15/16 anonim ***** válasza:

14-es

Ha nagyon kötekedni akarnék, akkor mondanám, hogy igenis volt Daciából szívódízel, a 2000-res évek elején a Solenzában és a platós Daciákban választható extra volt egy 1.9-es szívódízel motor. Alapból benzinesek voltak. De extrém ritkák ezek még Romániában is, nem is tudom, ha Magyarországon lehetett egyáltalán dízelmotorral venni (vagy úgy egyáltalán van Solenza Magyarországon).

Szóval alapvetően igazad van, nem nagyon volt szívódízel Dacia.

2018. júl. 30. 13:42
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát szívesen felvilágosítottam volna, de hál istennek már többet nem kell az autójába ülnöm.
2018. júl. 30. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!