Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent egy autónál az,...

Mit jelent egy autónál az, hogy fapados?

Figyelt kérdés

Leszögezem, nem vagyok autómániás, nekem egy használati eszköz, elvisz a-ból b-be.

Vezettem már 1.0, 1.5 literes autót is, Fiat 600-tól kezdve, új VW UP!, eUP!, Daewoo Matiz, új VW Polo, Opel Astra G, vadonat új Ford Fiesta autókat, de egyiknél sem éreztem nagy különbséget... Ugyanúgy kényelmetlen 2-3 óra ülésben üléstől mind. Ugyanolyan élmény... nem szoktam 150-el hajtani, nem érdekel, hogy mennyire gyorsul 0-ról 100-ra stb. Tehát a legtöbb embernél mit jelent az, hogy fapados?

Az igazság az, hogy nézegetem az új Dacia Logan Arctic felszereltségű autót, de mindenki hisztizik, hogy "meg ne vedd, mert olyan fapados". Mi fapados rajta? Fedélzeti computer, klímaberendezés, 75Le, elektromos ablak, tolatóradar stb. van benne. Mit nem fogok szeretni rajta?

2018. máj. 23. 07:39
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért írta át a "fapados" kulcsszót "fapados légitársaságra" a gyk :)
2018. máj. 23. 07:40
 2/16 D. Brasco ***** válasza:
52%

Az hogy fapados mindig csak viszonyitas kerdese.......amit.kineztel logant ahhoz képest egy zsiguli tenyleg fapados nert sem elektromos ablak se klima se semmi nincs benne még egy központinzár sem!A logan meg egy s mercihez kepest fapados mert se ülésfűtés/hűtés se tavolsagtarto tempomat se semmi nincs benne!

Tehat nagyjabol valami olyasmit jelentene a fapad hogy minden féle extrától mentes,de igazabol ez a lenyeg hogy mihez kepest!Mert pl tipuson beluk is vannak frlszereltsegi szintek pl a mercinel classic/elegance/avantgard...a classic az alap,az elegance jobban felszerelt az avantgardban benne minden jó!Tehat az avantgardehoz kepest a classic egy fapad,mert van benne 4 elektromos ablak meg egy kp zár azt csokolom(nyilvan erosen lesarkositott pelda)

2018. máj. 23. 08:05
 3/16 Beviz Elek ***** válasza:
20%

Ahogy #2 írta, a gyenge felszereltségre mondják hogy fapados.

A leíráshoz csak annyit, hogy te Matchboxokat vezettél, nem igazán autó kategóriák. Az enyémben 2-3 óra az szinte semmi, de 20at is vezettem benne egyhuzamban (kiv tankolás és 1,5 óra komp). Na az már kényelmetlen. És ez egy 21 éves középkategóriás, meg se említsünk egy kényelmes Mercit, Audit.

2018. máj. 23. 08:28
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Én is így gondolom. Ezért nem értem, hogy miért kiabál mindenki ezekre az autókra, amikor pl. az ő VW-je, vagy Skoda Fabiája is kb. hasonló.
2018. máj. 23. 08:30
 5/16 A kérdező kommentje:
3-as persze, igazad van, matchboxok, de nekem nem kellett eddig mást vezetnem. Amire pénzem van olyat veszek, és amilyen kell. Persze, ha lenne pénzem, akkor Bentley-t vennék, vagy Maybachot, de a hétköznapi használatban nekem tökéletes egy 1-1,5 literes, kis könnyű, nagycsomagtartós autó, amivel havi 2-300km-t megyek.
2018. máj. 23. 08:32
 6/16 anonim ***** válasza:
48%
Csak a minimálisan szükséges felszereltség van benne, semmi extra magyarul.
2018. máj. 23. 09:09
 7/16 anonim ***** válasza:
13%

fa padok vannak benne

[link]

pl ilyenek

2018. máj. 23. 10:30
 8/16 anonim ***** válasza:
A repülőgépeknél a régi analóg műszeres utasszállítókra szokták azt mondani, hogy fapados. Azzal vitatkoznék, hogy extráktól mentes, mert akkor is fapados egy járat, ha a régi kor luxusfelszereltségével bír (ami igen, mai szemmel nézve csak átlagosnak tűnik). Autóknál is hasonló a helyzet, a régi, öreg autókra mondják azt, hogy fapados. Zsiguli, Trabant, Wartburg...
2018. máj. 23. 10:33
 9/16 anonim ***** válasza:
77%
A fapados nem csak azt jelentheti, hogy nincs benne felszereltség, hanem látszik a műszerfalon, kárpiton, ülésen, kezelőszerveken, belül a vezető rész műanyag egyszerű sima felületek, béna kijelzők, béna légbeömlők, ilyen autók pont a Dáciák zöme, a Daewook, vw polók, golfok, de pl egy Merci terepjárók, Audik belső vezetői fala is elég egyszerű fapados kinézetűek.
2018. máj. 23. 10:52
 10/16 anonim ***** válasza:
A bénaság és a relatív alacsony felszereltség csak egy dolog. Az ilyen autókban sokkal hangosabb a menetzaj, vibrációk lehetnek, kevésbé ergonomikus, kényelmetlen lehet hosszú távon, izzasztóak a kárpitok, minden kemény és büdös műanyag, stb.
2018. máj. 23. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!