Mit jelent egy autónál az, hogy fapados?
Leszögezem, nem vagyok autómániás, nekem egy használati eszköz, elvisz a-ból b-be.
Vezettem már 1.0, 1.5 literes autót is, Fiat 600-tól kezdve, új VW UP!, eUP!, Daewoo Matiz, új VW Polo, Opel Astra G, vadonat új Ford Fiesta autókat, de egyiknél sem éreztem nagy különbséget... Ugyanúgy kényelmetlen 2-3 óra ülésben üléstől mind. Ugyanolyan élmény... nem szoktam 150-el hajtani, nem érdekel, hogy mennyire gyorsul 0-ról 100-ra stb. Tehát a legtöbb embernél mit jelent az, hogy fapados?
Az igazság az, hogy nézegetem az új Dacia Logan Arctic felszereltségű autót, de mindenki hisztizik, hogy "meg ne vedd, mert olyan fapados". Mi fapados rajta? Fedélzeti computer, klímaberendezés, 75Le, elektromos ablak, tolatóradar stb. van benne. Mit nem fogok szeretni rajta?
Az hogy fapados mindig csak viszonyitas kerdese.......amit.kineztel logant ahhoz képest egy zsiguli tenyleg fapados nert sem elektromos ablak se klima se semmi nincs benne még egy központinzár sem!A logan meg egy s mercihez kepest fapados mert se ülésfűtés/hűtés se tavolsagtarto tempomat se semmi nincs benne!
Tehat nagyjabol valami olyasmit jelentene a fapad hogy minden féle extrától mentes,de igazabol ez a lenyeg hogy mihez kepest!Mert pl tipuson beluk is vannak frlszereltsegi szintek pl a mercinel classic/elegance/avantgard...a classic az alap,az elegance jobban felszerelt az avantgardban benne minden jó!Tehat az avantgardehoz kepest a classic egy fapad,mert van benne 4 elektromos ablak meg egy kp zár azt csokolom(nyilvan erosen lesarkositott pelda)
Ahogy #2 írta, a gyenge felszereltségre mondják hogy fapados.
A leíráshoz csak annyit, hogy te Matchboxokat vezettél, nem igazán autó kategóriák. Az enyémben 2-3 óra az szinte semmi, de 20at is vezettem benne egyhuzamban (kiv tankolás és 1,5 óra komp). Na az már kényelmetlen. És ez egy 21 éves középkategóriás, meg se említsünk egy kényelmes Mercit, Audit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!