Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent egy autónál az,...

Mit jelent egy autónál az, hogy fapados?

Figyelt kérdés

Leszögezem, nem vagyok autómániás, nekem egy használati eszköz, elvisz a-ból b-be.

Vezettem már 1.0, 1.5 literes autót is, Fiat 600-tól kezdve, új VW UP!, eUP!, Daewoo Matiz, új VW Polo, Opel Astra G, vadonat új Ford Fiesta autókat, de egyiknél sem éreztem nagy különbséget... Ugyanúgy kényelmetlen 2-3 óra ülésben üléstől mind. Ugyanolyan élmény... nem szoktam 150-el hajtani, nem érdekel, hogy mennyire gyorsul 0-ról 100-ra stb. Tehát a legtöbb embernél mit jelent az, hogy fapados?

Az igazság az, hogy nézegetem az új Dacia Logan Arctic felszereltségű autót, de mindenki hisztizik, hogy "meg ne vedd, mert olyan fapados". Mi fapados rajta? Fedélzeti computer, klímaberendezés, 75Le, elektromos ablak, tolatóradar stb. van benne. Mit nem fogok szeretni rajta?

2018. máj. 23. 07:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem beszólni akarok, de biztos nem lehet még sok tapasztalatod, ha egy kalap alá veszed a Matizt, Dacia Logant, meg hasonlókat a komolyabb autókkal. Még egy új Ford Fiesta is nagyon komoly előrelépés ezekhez képest, akkor is, ha te nem érzed a különbséget.
2018. máj. 23. 15:53
 12/16 A kérdező kommentje:
Bocs, nekem a-ból b-be kell eljutni az autó. Mit érdekel engem, hogy kopogós műanyag, meg "hámilyenlassangyorsulmánnullárólszázra", na és a legjobb érv "háhogynézmárki" :D
2018. máj. 23. 20:42
 13/16 anonim ***** válasza:
66%
Mivel látszólag a helyváltoztatáson kívül semmilyen igényed nincs, így szerintem nekem megfelel egy Dacia is. Szerintem megveheted nyugodtan. Előtte kérj egy próbavezetést, és kiderül, hogy van-e benne valami, ami zavar!
2018. máj. 23. 20:57
 14/16 A kérdező kommentje:

Utolsó, igen az lesz, köszi. Regeltem tesztvezetésre :)

Mégis milyen igény kellene, egy használati tárgy, egy olyan eszköz ami elvisz a pontból b pontba, nem ázol meg, nem kell a sok büdös emberrel együtt utaznod a tömegközlekedésen, tudsz vele menni kirándulni, rokonokhoz, vásárolni... Ülés, usb-s rádió, klíma, abs, tempomat, tolatóradar, na és a böszme nagy csomagtartó :)

2018. máj. 23. 21:08
 15/16 anonim ***** válasza:
57%
Nekem például igényem az erős motor, hogy biztonsággal tudjak előzni. Igényem a csendes utastér, hogy ne fárasszon az utazás, és tudjak autópályán is kiabálás nélkül beszélgetni. Igénylem a jó futóművet, hogy az autó minden helyzetben uralható legyen, és élvezetes legyen vezetni. Én inkább vennék használt autót, és vállalnék egy kis rizikót, mint hogy Daciába üljek. De ez én vagyok. A magadfajtáknak készül a Dacia, és tudtommal sokan elégedettek is vele. Nincs is ezzel semmi baj. Nem vagyunk egyformák.
2018. máj. 23. 21:47
 16/16 anonim válasza:
Én is szigorúan funkcionalista sofőr vagyok. Öt éve hajtok egy 1.5 dci 7 üléses Logan MCV-t. Akkor nem lehetett ár-érték arányban hétülésesben jobbat venni. Épp 50.000 km-t tettem bele öt év alatt, soha egy pillanatra nem bántam meg a választásomat. Az ülései kényelmetlenek hosszú utakon, szegényes a felszereltsége, ez tény. A motorja nagyon jó, a nyomaték miatt bátran előzgethetek vele. Meleg időben dinamikus vezetés mellett is tartható az 1000 km/tank, tehát 5.2 l/100 km fogyasztás, persze nem autópályán járok, és csak ritkán ülünk ötnél többen benne. Városi igénybevételt sem érzi annyira fogyasztásban, mint a benzines társai. A magas építés miatt soha nem akadtam fenn sehol, olyan magas járdaszegélyt még nem láttam. Az új Loganok már sokkal több "luxust" is nyújtanak ehhez képest, az ülések is jobbak lettek, a külleme is sokat javult. A szakújságírók tesztjei messze jobb támpontot nyújtanak, mint a hőbörgők. Én azt mondom, az árérzékeny vásárló közönségnek magyar utakra nagyon jó kompromisszum a Dacia, már aki használni akarja, nem villogni vele. Még annyit, hogy többnyire azt látom, hogy a kis lökettérfogatú motorok kínlódnak, és többet fogyasztanak, mint a nagyobb térfogatúak. Én kerülném ezeket superturbós kis motorokat, ez a privát véleményem.
2018. máj. 24. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!