Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig kell pihwntetni a...

Meddig kell pihwntetni a turbos disel autot hosszab tav. Utan mielott lecsuknam?

Figyelt kérdés
50km
2018. júl. 15. 23:54
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
Du jú szpík Hángérien?
2018. júl. 15. 23:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Főleg akkor kell pár percig hagyni ketyegni ha előtte például folyamatos autópályás terhelést kapott.

Egyébként ha kímélni akarod hagyod 1-2 percet alapjáraton leállítás előtt annyi idő elég neki, hogy a turbo picit hűljön.

2018. júl. 16. 01:13
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy szoktam, ha már közeledek a célhoz, alapjárat közelében tartom a motort, úgy haladok.

De ne csak a turbóra figyelj, a hengerfejek is szeretnek elrepedni, azt már húzósabb javítani.

2018. júl. 16. 05:15
 4/10 anonim ***** válasza:

Nincs pillangoszelep igy motorfekkel lassits :))

Azt ennyi osszesen.

2018. júl. 16. 06:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Kb. felesleges.

Lehajtasz a pályáról még legalább 2-3 km mire eléred a célod, az alatt visszahűl amennyire kell.

2018. júl. 16. 06:59
 6/10 anonim ***** válasza:
73%

Lecsukni a budi tetejét szokták.

Szörnyű ahogy fogalmazol.

Nem kell a jogsihoz 8 általános iskola?

Mégha lepontozol is, mert az úgy látom nagyon megy!!!!

2018. júl. 16. 07:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Én az olaj hőfokától teszem függővé. Kreszt sík terepen betartva nem tudom 100°C fölé vinni az olajat. Pályán 150 körül, nyári forróságban megy 105°C környékére. Ha lehajtok a pályáról a legközelebbi célállomás is van olyan messze, hogy addig normál közlekedési tempó mellett simán visszahül száz fok alá az olaj, így külön nem pihentetem.

Egyszer fordult elő a montenegrói hegyekben, hogy bőven 1000 méteres magasság felett is 35°C volt odakint és mire felértünk a "csúcsra" az olaj 117 fokig melegedett. Mivel itt megálltunk nézelődni, leállítás után vártam még 1-2 percet, hogy hüljön a gép (száz alá), ennyi elég volt neki.

2018. júl. 16. 07:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Én 1 percet hagyom járni a motort!
2018. júl. 16. 09:34
 9/10 anonim ***** válasza:
autópályán motorfékkel, esetleg kigurulva kell lassítani a lehajtóhoz, majd megállás után 2 percig járatod.
2018. júl. 16. 09:43
 10/10 anonim ***** válasza:
76%

Ha autópályán állsz ki pihenőnél, benzinkútnál, 1-2 perc bőven elég, hiszen a lehajtón sem padlógáz-satufék stílusban közlekedsz.

Ha haza mész, bőven mész annyit városban, lakott területen 50-nel, vagy egyéb úton, hogy teljesen felesleges hűtögetni.

Az előző dízelemet 300.000km-rel adtam el, hibátlan, bontatlan gyári turbóval. A mostani még csak 6000km-nél tart, de ugyan így teszek ezzel is.

2018. júl. 16. 10:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!