Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW E46 Gong cserére érett?

BMW E46 Gong cserére érett?

Figyelt kérdés

Adva van egy 2004-es BMW E46 316i. ( Faceliftes, N42B18A )

Amikor megvásároltam, hátramenet kapcsoláskor feltűnt, hogy 3 mp-en keresztül folyamatos sípolás hallattszik. Mostanra tudom, hogy a gép így jelzi, hogy a PDC (Parkolóradar) egyik jeladója/jeladói nem működnek.

Ezt tudva irány a szervíz, két szenzor halott volt, csere. Ezután ugyan nem volt 3 mp-es sípolás, ergo a PDC szenzoraival minden rendben. De azóta semmilyen más hangot nem hallat.

Sofőr oldali lábteret lebontottam, a gong sértetlenül a helyén a két gyári csatlakozójával együtt.

[link]

Csatikat lehúztam, mondván lehet, hogy oxidálódtak a lábak ezért süket a gong. Vissza minden a helyére, továbbra sincs hangja. Nyilván nem csak a tolatóradart nem szólaltatja meg. Leállítás után fent "felejtett" világításkor szintén nem, nyitott ajtónál leállított állapotban sem csipog, úgy hogy a kulcs az indítóban van.

Műszerfaltesz #13. menüje lenne ugye a gongteszt, természetesen szintén néma, már próbáltam.

Kérdésem tehát, hogy beruházzak-e egy új gong-ra, vagy elképzelhető, hogy csak szoftveresen lett letiltva?

Annyi észrevételem még van, hogy a műszerfalon a check control lámpám szintén nem mutatja, ha nyitva van valamelyik ajtó ( kis sárga autó, körülötte a piros "ajtókkal" ), ellenben a kiégett izzókat kivétel nélkül mutatja, ez teszteltem.

Előre is köszönök minden választ, észrevételt!

2018. júl. 23. 17:36
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!