13 éves nyári gumi érett már a cserére?
13 éves gumit már nem használunk, akkor sem ha még vastag a futófelülete, mert balesetveszélyes. A gumi anyaga elöregszik, kifárad, elrepedezik, rossz lesz a tapadása.
Mielőbb cseréld le!
Nincsenek mikrorepedések már a gumi felületén? Ennyi idő alatt bőven elöregszik.
Az enyém most 6 éves, ezen is még bőven van mintázat, de tavasszal újat veszek.
Elvileg az egy centivel szélesebb guminak rá kell mennie a felnire, hacsak a 185-ös nem már határeset volt arra a felnire. De ha gyári gumi, akkor nem valószínű. Viszont a 195 szélesnél ha ugyanúgy /65-ös, akkor a kerék össz. átmérője nagyobb lesz. Így ha nincs szoftveres korrigációra lehetőség, az óra is egy kicsit csalni fog. 1 cm szélességkülönbség szerintem nem nagyon érezhető, még fogyasztásban sem.
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát!
Utolsó: De vannak, már évek óta hajszál repedt, sőt két gumin van egy kb. 1cm-es nem túl mély vágás is. Nem tudom ki mennyire ismeri Lillafüred és Eger közt az utat, de ott nagyon jól teljesített a gumi +20C fokon. Sok kanyart 60km/h órával vettem be, és még csak meg sem nyikkant a gumi. Ettől függetlenül érett a cserére?
Szerintem ezt neked kell érezned.Nekem 2000-es Good Year gumik vannk az autómon.Nagy melegben kanyarban nyekergett,ezt leszámítva esőben is megáll,mint a szög.
Ha repedezne(szerencsére nem teszi)akkor cserélném őket.
használd nyugodtan, majd a bírósági tárgyaláson a szakértő ezzel fogja kezdeni: ..a baleset bekövetkezte nagyban függött a vádlott által használt közlekedésre alkalmatlan gumi állapotától..
kell ez? ugyehogy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!