Hogyan lehet még iránytváltani egy elektrohidraulikus irányváltós traktoron?
Hogyan lehet még iránytváltani egy elektrohidraulikus irányváltós traktoron?
Van rajta kuplungpedál, de szerintem a kar felhúzásakor is szétold a kuplunk.
Féket használtok hozzá kis sebességnél? Elég ha csak előre hátra tologatja a kezelő?
Pontos típus?
Attól függ milyen a felépítése és a működési elve.
Van olyan aminél csak a klasszikus kuplung elektrohidraulikus és ki kell nyomni a pedált, de van olyan is, ahol a kart elég hátrahúzni. Pl.: DynaVT. Egyébként ha kuplungolós akkor fékre rálépek és megállok teljesen, majd úgy irányváltás. A DynaVT traktorban pedig csak húzom a kart. Ki kell tapasztalni mekkora sebességnél nem ránt nagyot
Kb. 10 éves Lamborghini traktor. De tipusfüggetlenül kérdezném, mert kicsit szokatlan.
Csak ilyen próbakört/élménykört vezettem. A tulaj azt mondta, hogy inkább nyomjam irányváltáskor a kuplungot is, mert még szokatlan lehet váltós után.
Ezt a fékezést nem értem kuplung nélkül. Gondolom kiemeled az irányváltó kart eközben fék és mehet hátrameneti fokozatba egyből.?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!