Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki volt a hibás?

Ki volt a hibás?

Figyelt kérdés

Tegnap történt, hogy mentem át a szomszéd faluba. Előttem ment egy kisseb teherautó. Akkora forma, mint amivel a kőművesek mennek munkába, mert hátul felférnek a nagyobb szerszámok is. Egy idő után lassítani kezdett, 40km/h alá ment, tovább lassított, és kijelzett balra. Átment a másik sávba teljesen. Ekkor, egyből elkezdett indexelni jobbra, mert hogy csak azért ment át a másik sávra, hogy jól neki tudjon térülni a kapunak. Ekkor már nekifogtam az "előzésnek". Amikor láttam, hogy ő megint a jobbsáv felé közeledik egy hatalmasatt fékeztem. Az autóm órra hozza ért a kisteherautó hátsó karambolvédőjéhez, de semmi kár nem keletkezett. Kissebb vitába kerültem a másik autó sofőrjével. Mondtam neki, hogyha ő egyszer a jobb felőli sávot elhagyta amin én is közelekedek és átment a balfelőlő sávra, akkor onnantól nekem van elsőbbségem, mert az adott pillanatban Én használom elsődlegesen az adott sávot.

Én ezt így láttam logikusnak, javítsatok ki, ha tévedek.

2018. júl. 11. 17:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
30%

Én is van mikor előbb átmegyek a baloldalra balra kanyarodáskor,nem kereszteződésen,ha nem egyenes úton,ha nem jön szembe semmi, hogy a mögöttem levők simán elmenjenek a jobbomon,hogy ne tartsam fel őket.Ilyenkor nekem is balra van kitéve az index.Ezt a jobbos nagyívű kanyarodást meg neki úgy kellett volna megoldania,hogy áthúzódik balra enyhén és közben a tükröt figyelve egy jobbos index mellett, és már nincs is félreérthető jelzés,és te sem előztél volna jobbról,mert ő először balra indexelt.

Ő volt a hunyó.

2018. júl. 11. 20:04
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Kétszer egysávoson átment a másik sávba?

Az egy dolog, hogy az ipse nem tud vezetni, mert ilyen alkalmakkor nem kell RÁFORDULNI a bejáratra, simán be lehet venni. Vagy inkább betolatni.

Én úgy vagyok vele, hogy nagyobb követési távolságot tartok, nem bújok senki seggébe. Melósautóról meg főleg potyoghatnak le dolgok.

2018. júl. 12. 12:11
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
11-es, pont azt csinálta a furgon, amit leírtál...
2018. júl. 13. 07:23
 14/15 anonim ***** válasza:
13-as akkor baj van a szövegértéseddel.Ugorjál neki megint.
2018. júl. 13. 15:26
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

"... 40km/h alá ment, tovább lassított, és kijelzett balra. Átment a másik sávba teljesen. Ekkor, egyből elkezdett indexelni jobbra, mert hogy csak azért ment át a másik sávra, hogy jól neki tudjon térülni a kapunak"

"a jobbos nagyívű kanyarodást meg neki úgy kellett volna megoldania,hogy áthúzódik balra enyhén és közben a tükröt figyelve egy jobbos index mellett,"

Egy hiba van a kettő között, méghozzá, hogy szerinted nem kell balra indexelnie, ha átmegy a bal oldalra, de kell.

2018. júl. 13. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!