Ki volt a hibás?
Tegnap történt, hogy mentem át a szomszéd faluba. Előttem ment egy kisseb teherautó. Akkora forma, mint amivel a kőművesek mennek munkába, mert hátul felférnek a nagyobb szerszámok is. Egy idő után lassítani kezdett, 40km/h alá ment, tovább lassított, és kijelzett balra. Átment a másik sávba teljesen. Ekkor, egyből elkezdett indexelni jobbra, mert hogy csak azért ment át a másik sávra, hogy jól neki tudjon térülni a kapunak. Ekkor már nekifogtam az "előzésnek". Amikor láttam, hogy ő megint a jobbsáv felé közeledik egy hatalmasatt fékeztem. Az autóm órra hozza ért a kisteherautó hátsó karambolvédőjéhez, de semmi kár nem keletkezett. Kissebb vitába kerültem a másik autó sofőrjével. Mondtam neki, hogyha ő egyszer a jobb felőli sávot elhagyta amin én is közelekedek és átment a balfelőlő sávra, akkor onnantól nekem van elsőbbségem, mert az adott pillanatban Én használom elsődlegesen az adott sávot.
Én ezt így láttam logikusnak, javítsatok ki, ha tévedek.
Én is van mikor előbb átmegyek a baloldalra balra kanyarodáskor,nem kereszteződésen,ha nem egyenes úton,ha nem jön szembe semmi, hogy a mögöttem levők simán elmenjenek a jobbomon,hogy ne tartsam fel őket.Ilyenkor nekem is balra van kitéve az index.Ezt a jobbos nagyívű kanyarodást meg neki úgy kellett volna megoldania,hogy áthúzódik balra enyhén és közben a tükröt figyelve egy jobbos index mellett, és már nincs is félreérthető jelzés,és te sem előztél volna jobbról,mert ő először balra indexelt.
Ő volt a hunyó.
Kétszer egysávoson átment a másik sávba?
Az egy dolog, hogy az ipse nem tud vezetni, mert ilyen alkalmakkor nem kell RÁFORDULNI a bejáratra, simán be lehet venni. Vagy inkább betolatni.
Én úgy vagyok vele, hogy nagyobb követési távolságot tartok, nem bújok senki seggébe. Melósautóról meg főleg potyoghatnak le dolgok.
"... 40km/h alá ment, tovább lassított, és kijelzett balra. Átment a másik sávba teljesen. Ekkor, egyből elkezdett indexelni jobbra, mert hogy csak azért ment át a másik sávra, hogy jól neki tudjon térülni a kapunak"
"a jobbos nagyívű kanyarodást meg neki úgy kellett volna megoldania,hogy áthúzódik balra enyhén és közben a tükröt figyelve egy jobbos index mellett,"
Egy hiba van a kettő között, méghozzá, hogy szerinted nem kell balra indexelnie, ha átmegy a bal oldalra, de kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!