Az autómban szól a nyelestengely csapágy. Mi történhet ha továbbra is így használom?
Az történik,hogy továbbra is hangja lesz.Azt nem lehet megmondani,hogy mikor adja meg magát teljesen,úgy,hogy használhatatlan lesz menet közben.Lehet 1 000 km-en belül,de az is lehet,hogy több 10 000 km-ert is elgurul hiba nélkül ,de morgó csapággyal.
Mikor már nem bírja azt észre fogod venni garantáltan és főleg akkor lesz kellemes mulatság kint rekedni valahol távol az otthonodtól a préri közepén.A trélerezés több lesz,mint maga a váltó csere munkadíja és még mindég maradt a csere.
Én csak azt nem értem,hogy mire vársz még,mikor kéznél van a másik?Szereted az orált magadnak csinálni?
Nyeles tengely, vagy kinyomócsapágy? Ha utóbbi, akkor a bontott váltó nem igazán fogja megoldani a problémát.
Ha már nagyon zavarja a füled, akkor cseréld a csapágyat, szerkezetet, és szabályoztasd fel a "harangot", hogy ne legyen válla.
Ha valamelyiktek nem tudná,a kinyomócsapágy akkor morog,ha kinyomod a kuplungot,a nyelestengelycsapágy pedig pont ekkor halkul.
2-es voltam.
#3!
Leírták:
"üresben zörög".
Ez annyit tesz, hogy a nyelestengely terheletlen állapotban rezeg/remeg/rázkódik, mert tönkrement a csapágyazása.
Aztán "kuplungolásnál elhallgat, menet közben nincs hangja".
Ez pedig arra utal, hogy amikor terhelést kap, akkor hiába rossz a csapágy, és nagy a radiális hézag, a ny.tengely megfeszül, nem tud szabadon himbilimbizni, tehát nem képes hangot adni.
Így már tiszta? ;)
Nincs ebben semmi érdekes. Bizonyára a korábbi tulajnál is volt már hangja, de ő sem akarta javíttatni, inkább telenyomták valami jó kemény hajtóműolajjal. Az egy darabig tart, de ha jól bemelegszik, felhígul és megjön a hang.
Régi trükk. ;)
Sziasztok!
Nekem egy 2006-os 1.6 307 Peugeot-om van és hasonló problémával küszködöm. Jelenség: Terhelés alatt minden fokozatban "búg" elvileg a váltó, kinyomott kuplunggal,és üresben a hang megszűnik. Ez tuti váltó lesz?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!