Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra H 1.7 CDTI vagy...

Opel astra H 1.7 CDTI vagy 1.9 CDTI?

Figyelt kérdés
Az 1.7-es 101 lóerős, 5-ös váltós verzió, az 1.9-es pedig 120 lóerő, 6 fokozattal. Melyik a megbízhatóbb?

2018. júl. 10. 22:15
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
1.9
2018. júl. 10. 22:37
 2/7 anonim ***** válasza:
1.9. Az 1.7 eléggé darabos és nem is fogyaszt kevesebbet.
2018. júl. 11. 07:37
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

1.7

Már bizonyított, típushibáktól mentes Isuzu blokk, gyárilag részecskeszűrő nélkül. Bosch az üzemanyagrendszer (az 1.9-es Fiat motornál nem tudom...), ami ha valami gebasz van vele, javítható, felújítható, nem kell újat venni. Én nem érzem darabosnak, jól megy, nyomatékos. Országúton valós 5 liter alatt fogyaszt, de városban se tudam még 6 liternél többet lenyomni a torkán.

2018. júl. 11. 09:05
 4/7 anonim válasza:
100%
Nekem 1.7-es volt es egyaltalan nem bantam meg. 280.000 km-nel adtam el kifogastalan allapotban. Egyetlen dolog ami miatt eladtam az az elektronika volt. A motor viszont egy deci olajat nem evett es a teljesitmenye sem romlott.
2018. júl. 11. 09:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Az 1.7-nek jól érezhető a turbólyuka. 5 sebességes váltóval könnyű váltáskor "beleesni" ebbe a lyukba, ettől olyan fura vezetni. Húz-nem húz állapotok váltogatják egymást. Erre értettem hogy darabos. El lehet poroszkálni vele, nem arról van szó, de ha gyorsítani kell akkor lehet meglepetés ha benne vagyunk a lyukban.
2018. júl. 11. 09:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Érdekes. Én ilyet húz-nem húz váltogatást egyáltlaán nem tapasztaltam az 1.7-essel. Sőt nem is hallottam még erre panaszt. Szerintem azzal a turbóval valami nem volt százas...

1500 alatti fordulatot egyértelműen nem szerette. Igazán húzni 1800-as fordulattól kezdett és onnantól tolt végig töretlenül, mint egy mozdony egészen 3000 környékéig.

2018. júl. 11. 16:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Még egy dolog eszembe jutott: amit te vezették, az nem a z17dtl motorkódú 1.7cdti volt? Volt ilyen is, még nem változó geometriás fix turbóval. Annál elhiszem, hogy nem kicsi a turbólyuk. Ráadásul ez még csak 80 lóerős volt.
2018. júl. 11. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!