Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motorolajat használjak?

Milyen motorolajat használjak?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy Seat Leon 1.6 16V 2005 tipusú autót,és még nem volt olaj cserélve benne,sajnos nemtudom,hogy milyen olajat is töltsek bele. Mit gondoltok,melyik lenne a legmegfelelőbb? Gondoltam 5W-40,10W-40 es olajakra,de inkább az utóbbi,mivel az nem annyira folyékony és talán jobb lehet.Mit gondoltok? Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

2018. júl. 6. 10:46
 1/6 A kérdező kommentje:
Igazából 2004/10 évi az autó,ha ez számít valamit,fent el írtam.
2018. júl. 6. 10:48
 2/6 anonim ***** válasza:
5W-40
2018. júl. 6. 10:50
 3/6 anonim ***** válasza:
VW-nak megvan a megfelelő jóváhagyása erre a motorra, azt kell keresni a flakonon. Ha rajta van, jó bele.
2018. júl. 6. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:

5W40..ha sűrűbbet teszel, az miért is jó? nem ken jobban, és nem leplezi a motor kopottságát.

sőt, ha most vetted, akkor olajcserénél önts bele 0W30-at, és meglátod mennyire fogy az olaj, tehát kopott-e a motor.

Aztán ha nem fogy, akkor príma a motor, ha fogy, akkor sűrűbbet töltesz rá ugyanabból a márkából.

A nem annyira folyékony télen egyenesen kártékony.

2018. júl. 6. 11:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Igy igaz! A "vastagabb" olaj üzemi hőmérsékleten is ugyan úgy ken mint a "vékonyabb", no de nem mindeggy hogy mikortól mivel a 10w40 sűrűbb viszkozitású olaj ezért nem ojan hatékony egy bizonyos hőfok alatt mint egy 5w40! Ami öregebb autóknál meg télen nem hátrány!
2018. júl. 6. 11:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
VW 502 00 szabványú 5W-30 vagy 5W-40 való bele.
2018. júl. 6. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!