Milyen motorolajat használjak?
Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy Seat Leon 1.6 16V 2005 tipusú autót,és még nem volt olaj cserélve benne,sajnos nemtudom,hogy milyen olajat is töltsek bele. Mit gondoltok,melyik lenne a legmegfelelőbb? Gondoltam 5W-40,10W-40 es olajakra,de inkább az utóbbi,mivel az nem annyira folyékony és talán jobb lehet.Mit gondoltok? Előre is köszönöm szépen a válaszokat.2018. júl. 6. 10:46
1/6 A kérdező kommentje:
Igazából 2004/10 évi az autó,ha ez számít valamit,fent el írtam.
2018. júl. 6. 10:48
3/6 anonim válasza:
VW-nak megvan a megfelelő jóváhagyása erre a motorra, azt kell keresni a flakonon. Ha rajta van, jó bele.
4/6 anonim válasza:
5W40..ha sűrűbbet teszel, az miért is jó? nem ken jobban, és nem leplezi a motor kopottságát.
sőt, ha most vetted, akkor olajcserénél önts bele 0W30-at, és meglátod mennyire fogy az olaj, tehát kopott-e a motor.
Aztán ha nem fogy, akkor príma a motor, ha fogy, akkor sűrűbbet töltesz rá ugyanabból a márkából.
A nem annyira folyékony télen egyenesen kártékony.
5/6 anonim válasza:
Igy igaz! A "vastagabb" olaj üzemi hőmérsékleten is ugyan úgy ken mint a "vékonyabb", no de nem mindeggy hogy mikortól mivel a 10w40 sűrűbb viszkozitású olaj ezért nem ojan hatékony egy bizonyos hőfok alatt mint egy 5w40! Ami öregebb autóknál meg télen nem hátrány!
6/6 anonim válasza:
VW 502 00 szabványú 5W-30 vagy 5W-40 való bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!