Milyen motorolajat használjak? Valaki autószerelő?
Renaul Megane Coupé(Coach), ezt találtam a neten:
De valaki azt mondta hogy 5W csak új motorokba való, én használjak 10W vagy 15W-t, ez igaz?
Nekem 11 éves Ibizám van. Abba 10w-t szoktam. Kopott az annyit,hogy vastagabb kelljen.
De 15w-t csak egy régi Ládába öntenék,amit akár a szántóföldi használat sem állít meg.
15W, az jó eséllyel még ásványi olaj. Én nem tenném bele.
A régi Ladába is 10W40-est szoktam. Abból se a teszkósat, hanem valami ismertebb márkát.
Ez az 5W40-es ha megfelel a gyártóművi követelményeknek (nem csak viszkozitás szempontjából) akkor használd nyugodtam. Az egy marhaság, hogy csak új motorba való. Összehasonlítás képp egy 10 éves Opelom van 233.000km-rel és 0W-s olajat használok bele. 15.000km alatt soha nem kellett még rátöltenem.
Melyik állat találta ki hogy olajfogyásra a hidegen sűrű olaj kell?
Talán kevesebbet fogyaszt belőle, de a hidegindítás soran jobban koptatja a motort, amivel még rosszabbat teszel.
Ennyi erővel engedjétek le az összeset, utána biztos nem fogja enni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!