Bejáratós Simsonba milyen motorolajat használjak?
Vettem, egy új hengert motoromra, 60-as széria henger, tehát semmi reszelés semmi, meg mza német dugattyút. Milyen olajjal érdemes bejáratni? Lehetőleg ne 3-4000-be kerülő olajakat mondjatok hanem valami olcsóbbat.
Ez jó lenne bele? [link]
Teljesen mind1 hogy milyen olajat raksz bele. Lényeg hogy szintetikus legyen.
Régen a sokkal rosszabb minőségű ásványi olajokkal is megfelelően bejáratták őket. De azért ha jót akarsz magadnak akkor ásványit nem raksz bele.
1. válaszoló:
nem mondom, hogy nem régi, de megfelelő használat mellett, a világból kivisz hiba nélkül. Egyébként igen az olajon is akarok spórolni. 1500-2000Ft-ért már lehet márkás olajakat venni(de azért nem értek annyira ehez ezért kérdeztem a véleményeteket). Meg nem is vennék széria Simsonba 4000ért olajat, mert fölöslegesnek tartom. Inkább veszek 2000-ért olajat meg 2000-ért még pluszba benzint.
2. válaszolónak köszönöm a választ :)
Hy!
olcsobban 3000körül vannak de azokat sem ajánlom.
Én a repsol 2t fullszintetikus olajat ajánlom (nem egy olcsó),de sokkal jobb mint egy castrol 2t fullszintetik
Ami a lényeg akármilyen 2t olajat is nézegetsz érdemes fulszintetikusba megvenni.
Én azt mondom hogy ezzel ne spórolj, és vegyél bele ngk gyertyát is.
Üdv!
Most nézem amit belinkeltél olajat.
ha tényleg fulszintetikus akkor ennyiért tuti megéri,viszont lehet hogy mínőségben silányabb mint a castrol,de attól függetlenül biztos jobb mint az arol 2t.
ngk gyertya...
Hol is gyártják manapság ilyen néven azt a szart? Hát nem ott ahol régen...
Régen jó minőségűek voltak az ngk gyertyák. aztán a gyár megszűnt. És máshol, valami szarnak adtak ilyen nevet. Aminek köszönhetően el is tudják adni...
4. válaszadó válaszát ebből lehet is minősíteni.
Szóval ngk-t véletlenül se vegyél.
manapság mi az amit nem RPC-ben gyártanak?
Elárulok egy titkot!
Az NGK még mindig jobb gyertyát árul mint a Bosch vagy a Brisk.Elárulom ezeket nem arra tervezték hogy egyszer vedd meg aztán életed végéig azt használjad.
De ha ennyire okosnak tartod magad akkor ved csak meg nyugodtan a többi szrt!
Én ugyanazt az ngk-t használom több mint egy éve. Eddig nincs rá panaszom(kopp-kopp). Kétszer kellett takarítani, de ezen kívül semmi.
Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat,
Nyugodtan jöhet több válasz, ne tartsátok magatokba, hogy ki mit ajánl ;)
Egyébként mindenki arra esküszik, ami neki bevállt. Nekem eddig az isolatorral pl nincsenek jó tapasztalataim, de nem volt azzal se rossz a motor, csak hamar tönkrementek. Brisk az olyan semleges, megy vele a motor, nincsenek vele bajok,
bosch-t eddig csak kölcsönbe kaptam, hogy haza tudjak menni(kb 15km) nem volt rossz de ennyi idő alatt nem tudtam levonni, hogy akkor jó vagy rossz gyertya :)
Viszont az ilyen OKO Power és társai gyertyákat messziről kerüljétek! :)
Hát az isolátor az minősíthetetlen. Ngk-ról is elég sok rosszat hallottam. Ezért írtam az előzőt(abban is sok a gyári hibás, és az olyan ami minden ok nélkül megadja magát)
Brisk és bosch gyertyák jobbak egy fokkal.(bár ezekben is akad hibás...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!