Tegyük fel, megyünk 130-al. Mi az a motor cm3 tartomány ami ezen a sebességen a legkevesebbet fogyasztja? (Lent)
Benzines motorokra gondolok, 1.0, 1.1, 1.2 stb felfele.
Azért kérdem mert azt gondolnám, hogy minél erősebb a motor annál jobban nem kihívás számára a 130as sebesség, de mégis hallani , hogy egy 4literes átlagfogyasztása 20liter.
Az 1.1 motor meg nagyon pörög 130on.
"nem tudom pontosan, de azt hiszem, a 130 as sebességhez kb. 30-40 lóerő kell."
Hiába, mert tegyük fel egy 4.2 V8-as benzinmotor pörög 2000-res fordulaton 140-nél, 2000-res fordulaton pedig már lehet tud az a motor 100 lóerőt, mert ilyen a teljesítménygörbéje (most csak mondtam egy számot). Tehát hiába lenne elég 30-40 lóerő, a motor 100 lóerőt teljesít.
"Hiába, mert tegyük fel egy 4.2 V8-as benzinmotor pörög 2000-res fordulaton 140-nél, 2000-res fordulaton pedig már lehet tud az a motor 100 lóerőt, mert ilyen a teljesítménygörbéje (most csak mondtam egy számot). Tehát hiába lenne elég 30-40 lóerő, a motor 100 lóerőt teljesít."
Ez a felvetés majdnem jó,de hiányzik az belőle, hogy maximális gázon teljesít annyit! Fél gázzal nem fog 100 lovat leadni azon a fordulaton :)
Ezért kellene egy jó fajlagos fogyasztás diagram, ahonnan látszana, hogy adott fordulaton mekkora "gázpedál állásnál" mekkora a fogyasztás.
Valami ilyesmi pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!