Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kell-e 4x4 meghajtás?

Kell-e 4x4 meghajtás?

Figyelt kérdés

Autóvásárlás előtt állok. A kiszemelt autó egy suzuki sx4 s cross. Az a dilemmám, hogy szükségem van-e 4 kerék meghajtásra. Eddig csak két kerekes autóim voltak ezért nem tudom, hogy vezetésben mi a különbség a kettő között. Kérem azokat, akik hosszabb ideig használtak 4x4-es autók, hogy osszák meg velem a tapasztalataikat és a két meghajtás közti különbséget. Köszönöm.

(Ugyan földúton lakom, és kátyús a környék, de nem nevezném kimondottan "terepnek" azt, amerre járok.)

2018. júl. 3. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Több a fogyasztás, jobban kopik.

Télen jeges úton valamivel könnyebben lehet haladni vele.

Szerintem felesleges, ha nem használod komolyabb terepviszonyok között.

2018. júl. 3. 11:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Érezted eddig a hiányát a négykerék meghajtásnak?

Nem is állandó a meghajtás, a hátsó kerékre csak szükség esetén kapcsol az elektronika, ami segít, ha csúszós (jeges, havas) az út.

Vizes földúton szintén segít, de azt neked kell tudni, hogy ezidáig milyen gyakran hiányzott.

Ártani nem árt, ha van, de plusz költséget jelent.

2018. júl. 3. 11:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Semmi értelme.

De tényleg, ha nem kifejezetten terepen jársz rendszeresen (a szilárd útburkolat nélküli belterületi út nem az), akkor felesleges. Kopik, többet eszik, nehezebb, több hibaforrás stb stb.

Nincsenek olyan kemény telek sem, hogy létjogosultsága legyen. Aki meg egy Scross-t vesz, az nem is akarja feltépni az aszfaltot, hogy normál körülmények között szükség legyen a pluszra amit menetdinamikában/úttartásban stb ad.

2018. júl. 3. 11:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a szerelőm,hogy felesleges. 2.0 fsin vagy 2.0 tfsin gondolkodtam. Szerinte felesleges,mert mivel,higy benzines motirik ezek 3-4 literrel tuti többet zabáltak volna...
2018. júl. 3. 11:48
 5/7 D. Brasco ***** válasza:
Magyarországon (ha csak nem valami olyan extra terepen laksz) teljesen felesleges az összkerék!tél/emelkedő stb semmi nincs olyan szintű ami megérné a rengeteg plusz hiba lehetőséget a többlet fogyasztast stb stb
2018. júl. 3. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen összkerékhajtás. Egy SX4-be talán tényleg nem hiányzik, de egy rendesen kitalált állandó összkerékhajtás, mint az Audikban a quattro rendszer például, az maga a menyország.
2018. júl. 3. 16:46
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
2018. júl. 3. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!