Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magyarországon, miért nem...

Magyarországon, miért nem takarítják ki az utakról a 10 évnél öregebb tragacsokat? Nyuhatabbra ez elterjedt dolog, itthon még csak nem is hallottam róla hogy terveznék.

Figyelt kérdés
Ezek a járművek már öregek, veszélyesek és nem éppen egészségesek a környezetre sem. Fenntartásuk pedig sokszor nagyon költséges. Annyiból már lehetne egy alacsonyabb kategóriás Dacia-t venni, ami eszik 3 litert 10 helyett és még a környezetet is kíméli.
2018. júl. 1. 18:40
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

1, Annyira vén autók már nem nagyon vannak;

2, A 10 évnél öregebb autók is teljesitik az EURO 3-4-et, tehát nem feltétlen károsabbak, mint a pl.: VW "csoda" cédétéerdéjei, meg pédétédéjei;

3, A 10 évnél idősebb mai autók nagy része - ha valóban figyeltek rá -, akkor tartós marad ma is;

4, Egy autó fenntartása alapból sok;

5, Jópár éve biztonságos autókat gyárt sok márka.

2018. júl. 1. 21:24
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

A 19 éves Yarisunk nekünk teljesen megfelel. Nem, itt nincs tömegközlekedés, soha nem veszünk semmit hitelre és nincs is pénzünk ilyesmire, az a helyzet. Olcsó, keveset fogyaszt, nagyon biztonságosan vezetjük (szerintem az átlagsebessége jóval 50 alatti :D nem tartunk fel senkit, nyugi)... Ráadásul ritkán használjunk, van lábunk és biciklink (biciklivel kicsit többe kerül egy km, mint az autóval, de vannak más előnyei). Nem mi károsítjuk a környezetet, hulladékunk pl. szinte semmi nincs, ellentétben az átlagemberrel.

Amúgyis, tudod te, mit beszélsz? Rengeteg hű régi társ és veterán csoda van 10 éven jóval felül, ezeket kidobni... Éljen a környezetszennyező fogyasztói társadalmi lény, aki folyton kidobálja a cuccait... Egy 20 éves autó sem ősrégi tragacs, ami füstöt ereget...

2018. júl. 1. 23:33
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Javítok, mert rosszul írtam (bár lehet, hogy van, akinek lejött), nyilván károsítjuk a környezetet, mint minden ember, de az átlagnál kevésbé. No, ezt akartam írni.
2018. júl. 1. 23:36
 24/24 anonim ***** válasza:
62%
Írország? Csomó 15-20 éves kisautó, 20 éves kamionok (komolyan, nálunk sokkal modernebb és újabb kamionok járnak), és hasonlók. Németország dettó, ott is van egy rakás E36-os BMW például hogy ne menjünk messze.
2018. júl. 2. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!