Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tekerik vissza az...

Hogyan tekerik vissza az autók/motorok km óráját?

Figyelt kérdés
Ha visszafelé tekerik, akkor nem sérül meg a mechanizmus? Vagy tovább tekerik, átfordítják (lenullázzák), aztán az eredetinél kevesebbre tekerik? Nem vagyok díler, senkit nem akarok becsapni. Van egy ritka motorom, amit teljesen felújítottam, és nulláról akarom indítani az órát. Egy új óra nagyon drága, olcsóbb ha én magam nullázom le.

#km óra lenullázása #visszatekerése
2018. jún. 18. 02:22
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Aztán miért nem jó az az óra úgy, ahogy van, amennyit mutat?

A

Már jó régen elektronikus klométer számlálókat építenek a járgányokba, azokat számitogépes szoftverrel tejetgetik, egyszerűen csak beütik, mennyit mutasson, de ne csak az óra, hanem lehetőleg a központi memória is.

Mechanikus óra tekergetés ma már idejétmúlt, értelmetlen, százezres számlálókon mit tekergessenek?

Spirálos órát fúrógéppel tekerheted fél napot, nullázásig, aminek értelme semmi, legfeljebb hátrányod lesz belőle, vagy az sem, előny biztosan nem.

2018. jún. 18. 04:52
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Érdekes megközelítés...

Azonban nekem sem sikerült kihámoznom,miért is akarod tekergetni az órát?

Csak nem el szeretnéd adni a gépet amivel futárkodtál,és rengeteg km keletkezett benne?

Milyen motorod van,hogy csillagászati összeg egy új óracsoport?

2018. jún. 18. 05:45
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
ne tekerd vissza, mert az eredeti az igazi.
2018. jún. 18. 05:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy nem akarok senkit becsapni, és nem is adom el a motoromat. Azért akarom lenullázni az órát, hogy a teljes felújítás utántól mérje a megtett távot. Egy Yamahám van, limitált Párizs-Dakar verziós sivatagi enduro. Köszönöm, mindenki zöldet kapott.
2018. jún. 18. 09:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor pláne ne tekergesd hiszen üzemórás a gép.

Azaz pár hónap és ismét teljes generál.

2018. jún. 18. 10:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mechanikus órákat sem "tekeréssel" tekerték, hanem szétszerelve a számtárcsák közti kis fogaskerekek tengelyét kiemelve beállították az új óraállást, és visszatették a kis tengelyt. Át lehet a számtárcsákat erőszakolni enélkül is, de sérülhet a mechanika. (régi idők sofőrjei mesélhetnének erről, a fizu jelentős része a meg nem tett út benzinpénzéből jött, lásd: halottszállító benzines Roburok kilométeróra üveglapok már maguktól lejártak, és a számok alig voltak olvashatóak a biztosítótűvel történt tekergetéstől)
2018. jún. 18. 10:24
 7/8 anonim ***** válasza:
57%
Az óra tekerés bűncselekmény. Mit fogsz mondani a nyomozóknak, amikor műszaki vizsga után megkeresnek, hogy ugyan, már, kedves uram, hogy gondolta ezt? Őket nem fogja érdekelni, hogy te nem akarod eladni a gépet.
2018. jún. 18. 12:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Mi köze van egy nyomozónak ahhoz, hogy mit csinálok a saját motorom órájával?! Ha akarom festek rá egy p*nát, vagy leszerelem és elhajítom az árokba. Néhány chopperen egyáltalán nincs is km óra, más motorokon meg nem működik.
2018. jún. 18. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!