Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A régi forma 1 motorok szivók...

A régi forma 1 motorok szivók voltak? Pl 2010ben

Figyelt kérdés

Hogy tudtak egy akkora motorból akkora teljesítményt kihozni? ???

Mármint szívó motorok... Utcai olyan negyedannyit tud.

Tudom ez nem utca, ezért erdekel.

2018. jún. 13. 11:01
 1/3 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Utcai olyan negyedannyit tud."

Utcainál a 3-4000-es fordulat a normális (benzinesről van szó), a 6-7000 már túlzás, 8000 körül szét is esik... A F1 motorok meg olyan 16-20000-es fordulat körül voltak, talán 21500 körül volt a csúcs. Plusz mondjuk 1 verseny 1 motor volt, sőt előtte meg volt külön időmérős motor is. Azaz szabadedzésekkel együtt se nagyon kellett 500km-nél többet kibírnia. Egy utcaitól meg elvárja az ember, hogy 500 EZER km-t elmenjen, sőt többet. Emellett a fogyasztás sem volt lényeges. Ha 10 l alatt van/volt egy benzines, az elfogadható, de azért mégiscsak jobb, ha 6-7-ből megvan 100km. F1-ben meg kb 1km=1l volt (100 l/km).

2018. jún. 13. 11:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem mondták: 20.000 körüli fordulat, és rendkivül rövid élettartam, ehhez még hozzájön a méregdrága versenybenzin és a nagyon drága, igényes megoldások a motorban, ami miatt több tízezer, vagy akár százezer dollárokba került maga csak a motor.
2018. jún. 13. 13:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Egy modell repülőnek a motorja is 5-6 köbcenti és akkora teljesitménye van mint egy segédmotor kerékpárnak.
2018. jún. 13. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!