Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet így autót elasni?

Hogy lehet így autót elasni?

Figyelt kérdés

Örököltünk edasapanktol egy autót halála utan. En 18 éves vagyok, csak nekem van jogosítványom. Viszont az öcsém néven van, aki 14 éves, ugye a gyam dönt ilyenről aki az édesanyja.

Ezt gobdnelkul eladhatom?

Mi a menete?

2018. jún. 5. 10:35
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Igen, az adhatja el aki megörökölte!

Az mind1 mi áll a szerződésbe, egy család vagyunk nincs köztünk probléma. Viszont új autót vásárolnánk, de ezt én intézem, tárgytalanok vagyunk hogy kezdjünk neki...

Én vagyok az üzembentartó, az öcsém nevén van a törzskönyv, és elvileg húgommal 1/2-be örökölték az autót, a gyerekek törvényes gyámja édesanyám.

Az ő nevükön lévő autót akkor így ellehet adni? Vagy a gyámhatóság engedélye kell?

Egy nagyobbat akarunk venni, s ezt eladni míg ér valamit.

2018. jún. 5. 13:22
 12/20 anonim ***** válasza:

A leírásodból ítélve neked nincs még résztulajdonodban sem az autó, nem adhatod el.

Az eladás a tulajdonos döntése lehet, amihez lehet kell a gyám beleegyezése is, neked ott nem osztanak lapot.

Egyébként érdemes lenne ezt az okmányirodában megkérdezni a tulajdonosoknak (nem neked), hogyan működik, mert igen kusza a leírásod.

2018. jún. 5. 15:36
 13/20 A kérdező kommentje:

Mi kusza? Nem értem.

Új autót akarunk vásárolni. Én intézem az egészet, a szükséges aláírást begyujtöm és eladom.

2018. jún. 5. 15:51
 14/20 anonim ***** válasza:

Mi a kusza?

Először egy tulajdonost említettél, aztán kettőt, akik fölött ott van egy gyám.

Nem derült ki az sem, hogy eladható az autó, vagy esetleg rajra van a hagyatéki listán, és még nem volt tárgyalás.

Az eladás meg nem úgy működik, hogy eladod a más tulajdonát. Akkor sem, ha az illető családtag.

Az adásvételi szerzödést a tulajdonosnak kell aláírni.

Mivel a tulajdonviszony valóban komlikált, ajánlott elözetesen kikérni az okmányiroda véleményét, ugyanis, ha sikerül úgy "eladni" az említett autót, hogy azt nem tudja a tulajdonos a nevére íratni, vagy nem is akarja, abból további kellemetlenségek lehetnek.

Neked ahhoz az autohoz semmi közöd, nem adhatod el (legfeljebb segítesz az eladásban, de ha a tesóid nem akarják eladni...)

2018. jún. 5. 16:03
 15/20 A kérdező kommentje:

Hogy mondjam el magyarul érthetően, hogy mindenki elakarja adni. A gyámhatóság miatt volt kötelező reszük az autóban, mivel igy 1/3olva lett volna, így ezt 1/2be elosztották. Volt hagyatéki már fél éve.

Attól hogy az ő nevükön van, ők a tulajok azt 100%ban megbeszéltük hogy az enyém, azt csinálok amit akarok vele, a gyam aláírja. Nem tudom mit vagy felakadva mint a lemezen a tű hogy de én akkor se adhatom el..

Ök nem kívánnak részt venni az eladás során. Aláírják a papírt és én meg eladom. De ezt leírtam már párszor.

Engem az érdekelt ezt így meglehete tenni, gondolok én itt arra hogy kiskorú tulajdonában van, ezért...

2018. jún. 5. 16:11
 16/20 A kérdező kommentje:
Fölöslegesen koptatom a kezem. Faxcom beleverem
2018. jún. 5. 16:15
 17/20 crudy ***** válasza:

De akkor értelmét vesztette a kérdésed.

Írasd alá az összes tulajjal és csá. Senkit nem fog érdekelni h a tulaj kiskorú e. De ha zavar akkor írasd alá a gyámmal is. Eladod és kész. Mi ebben a nehéz? Vagy miért kell fent akadni azon h a tulaj kiskorú? És akkor mi van? Ott lesz 15 aláírás a papíron akiknek közük van az autóhoz. Ezt egyedül miért nem lehet megcsinálni?

2018. jún. 5. 16:17
 18/20 A kérdező kommentje:
Mert KISKORÚ miatt nem változik az eladás menete/szabálya?
2018. jún. 5. 18:23
 19/20 crudy ***** válasza:
Legyen ott a gyam beleegyezese es akkor semmibe nem tudnak belekotni. Ilyen egyszeru.
2018. jún. 5. 19:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem, nem változik. A gyam ír alá és kész.

Olvasd már át azt a sok zagyvasagot amit osszehordtal és ha ez neked egyértelmű akkor ott komoly bajok vannak...

2018. jún. 5. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!