Hogy lehet így autót elasni?
Örököltünk edasapanktol egy autót halála utan. En 18 éves vagyok, csak nekem van jogosítványom. Viszont az öcsém néven van, aki 14 éves, ugye a gyam dönt ilyenről aki az édesanyja.
Ezt gobdnelkul eladhatom?
Mi a menete?
Igen, az adhatja el aki megörökölte!
Az mind1 mi áll a szerződésbe, egy család vagyunk nincs köztünk probléma. Viszont új autót vásárolnánk, de ezt én intézem, tárgytalanok vagyunk hogy kezdjünk neki...
Én vagyok az üzembentartó, az öcsém nevén van a törzskönyv, és elvileg húgommal 1/2-be örökölték az autót, a gyerekek törvényes gyámja édesanyám.
Az ő nevükön lévő autót akkor így ellehet adni? Vagy a gyámhatóság engedélye kell?
Egy nagyobbat akarunk venni, s ezt eladni míg ér valamit.
A leírásodból ítélve neked nincs még résztulajdonodban sem az autó, nem adhatod el.
Az eladás a tulajdonos döntése lehet, amihez lehet kell a gyám beleegyezése is, neked ott nem osztanak lapot.
Egyébként érdemes lenne ezt az okmányirodában megkérdezni a tulajdonosoknak (nem neked), hogyan működik, mert igen kusza a leírásod.
Mi kusza? Nem értem.
Új autót akarunk vásárolni. Én intézem az egészet, a szükséges aláírást begyujtöm és eladom.
Mi a kusza?
Először egy tulajdonost említettél, aztán kettőt, akik fölött ott van egy gyám.
Nem derült ki az sem, hogy eladható az autó, vagy esetleg rajra van a hagyatéki listán, és még nem volt tárgyalás.
Az eladás meg nem úgy működik, hogy eladod a más tulajdonát. Akkor sem, ha az illető családtag.
Az adásvételi szerzödést a tulajdonosnak kell aláírni.
Mivel a tulajdonviszony valóban komlikált, ajánlott elözetesen kikérni az okmányiroda véleményét, ugyanis, ha sikerül úgy "eladni" az említett autót, hogy azt nem tudja a tulajdonos a nevére íratni, vagy nem is akarja, abból további kellemetlenségek lehetnek.
Neked ahhoz az autohoz semmi közöd, nem adhatod el (legfeljebb segítesz az eladásban, de ha a tesóid nem akarják eladni...)
Hogy mondjam el magyarul érthetően, hogy mindenki elakarja adni. A gyámhatóság miatt volt kötelező reszük az autóban, mivel igy 1/3olva lett volna, így ezt 1/2be elosztották. Volt hagyatéki már fél éve.
Attól hogy az ő nevükön van, ők a tulajok azt 100%ban megbeszéltük hogy az enyém, azt csinálok amit akarok vele, a gyam aláírja. Nem tudom mit vagy felakadva mint a lemezen a tű hogy de én akkor se adhatom el..
Ök nem kívánnak részt venni az eladás során. Aláírják a papírt és én meg eladom. De ezt leírtam már párszor.
Engem az érdekelt ezt így meglehete tenni, gondolok én itt arra hogy kiskorú tulajdonában van, ezért...
De akkor értelmét vesztette a kérdésed.
Írasd alá az összes tulajjal és csá. Senkit nem fog érdekelni h a tulaj kiskorú e. De ha zavar akkor írasd alá a gyámmal is. Eladod és kész. Mi ebben a nehéz? Vagy miért kell fent akadni azon h a tulaj kiskorú? És akkor mi van? Ott lesz 15 aláírás a papíron akiknek közük van az autóhoz. Ezt egyedül miért nem lehet megcsinálni?
Nem, nem változik. A gyam ír alá és kész.
Olvasd már át azt a sok zagyvasagot amit osszehordtal és ha ez neked egyértelmű akkor ott komoly bajok vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!