Hogy lehet így autót elasni?
Figyelt kérdés
Örököltünk edasapanktol egy autót halála utan. En 18 éves vagyok, csak nekem van jogosítványom. Viszont az öcsém néven van, aki 14 éves, ugye a gyam dönt ilyenről aki az édesanyja.
Ezt gobdnelkul eladhatom?
Mi a menete?
2018. jún. 5. 10:35
1/20 crudy válasza:
Sok sok foldel..
A tulaj adhatja csak el az autot. Mindegy h a tesodnak van e jogsija, o rendelkezik az autorol igy o tudja eladni.
3/20 A kérdező kommentje:
De 14 éves, gyámhatóság alá tartozik!!!!
Gyámja írja alá akkor?
2018. jún. 5. 10:45
4/20 anonim válasza:
te nem adhatod el, csak az akinek a nevén van, mert ő a tulaj. Ha gyámmal, akkor az is beleköphet a levesbe.
5/20 anonim válasza:
Most örököltTETEK vagy az öcséd nevén van az autó (ez esetben ugye ha ő él akkor te nem örököltél semmit...)
6/20 anonim válasza:
amúgy a hagyatéki biztos mindent le fog írni hagyatéki átadáskor. ott kell lenni mindenkinek, aki érintett. akkor megtudsz mindent
7/20 anonim válasza:
Hagyatéki végzéssel az adhatja el, aki megörökölte.
8/20 anonim válasza:
Hátha az öcséd nevén van, akkor azt ő (ill gyámja) örökölte szerintem nem te, mivel ő a tulajdonos.
9/20 anonim válasza:
Ha van végrendelet, azé az autó, akire hagyták.
Ha nincs, majd a közjegyzőnél a hagyatéki eljárás keretében készül egy végzés, és abban benne lesz, hogy lett megosztva az örökség.
Ha ő örökölte, akkor az övé, nincs hozzá közöd, az engedélye nélkül el sem viheted, nem használhatod.
10/20 anonim válasza:
Nekünk azt mondták, amikor nagyapánkról öcsémre szállt a kocsi, hogy míg öcsém be nem tölti a 18-at, senki sem adhatja el. Sem ő, sem gyám, se senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!