Mi a véleményetek a szék hűtésről bőr székkel felszerelt autók esetében?
Nemrég vettem meg életem első olyan autóját amiben elöl és hátul is hűtött (+Fűtött és masszázs) börszékek vannak. És őszintén nem is tudom hogy hogyan tudtam eddig nélkülük élni.
Ti hogyan gondoljátok ?
A válaszokért előre is köszönet.
Bele sem gondolok, hogy igazán magas életszínvonal mellett micsoda kényelem és luxus foghatna körül, így nem hiányzik, nem is vágyom rá és nem is nyafogok, hogy nem telik rá vagy az élet nem adja meg.
Azt a gesztenyét, amelyiket akarom, azt kikaparom, a többi le van tojva.
Ilyen egyszerű.
Nekem a bőr ülésekhez csak automatikus fűtésem van elöl-hátul, elöl szellőztetéssel és csak a vezető ülés masszírozós.
Meglettem volna csak "sima" fűtéses félbőr sport ülésekkel is, mint az előző autómban. De a csomagokhoz amiket kértem az autóba annyira minimális felára volt ennek az ülésnek, hogy nem tudtam otthagyni.
Igazán nagy tapasztalatom nincs vele, mert nemrég vettem az autót. Se nagy hidegben se nagy kánikulában nem használtam még.
Szék a nappaliban van, vagy az étkezőben. Esetleg a kávéházban. vagy a bárpultnál. A nagymami konyhájában pedig hokedli.
Az autóban is vannak különféle ülő alkalmatosságok. Sokan a szövet borításút szeretik, de vannak aki a bőrrel bevontat. Mindettől függetlenül az autóban ÜLÉS(!) a neve. ;)
Ugye függ, attól ki gyártya, meg milyen a színe. A bőr eszméletlen kényes a mai autókban, nagyrésze, nem is állati bőr, hanem mesterséges. Az állati bőr ülések 2-3 millió pluszról indulnak.
Viszont cserébe, nem árt hetente leápolni, farmerral nem bele ülni és társai.
És nem sokat ülni benne, mert elhasználódik.
Ültem már mindenfélében, viszont hosszú utakra nem jó a túl kényelmes, mert elnyom az álom, főleg este. Legalábbis engem.
A masszázst egy új 7-sben sikerült kipróbálni, mivel rendszeresen járok masszázsra, nekem olyan volt, mintha a hátamat rugdosták volna. A tulaj meg oda volt érte. Én ha elgémberedek, akkor megállok 5 percre, elszívok egy cigit.
A hűtés és fűtés klassz dolog, nem is vitatkozom vele. Meg a fűtött kormánykerék. Télen nagyon barátságos.
# 3 vagyok.
Nálam sötétszürke a bőr színe, majdnem fekete.
Hogy ki az ülés gyártója, beszállítója az passz...
Ha valaki az alaptípushoz rendeli ezt az ülést, az plusz 1 milla. Az én esetemben mivel annyi csomagot rendeltem az autóhoz, amit amúgy is megvettem volna, csak a töredéke volt a plusz költsége a fenti árnak. Ezért is vacilláltam rajta mint említettem, hogy kérjem-e vagy nem. De végül nem tudtam ellenállni.
Az előző autómban félbőr kárpit volt. Mivel amúgy is egy-két hetente takarítom a belteret is, nem volt nagy fáradtság soha bőrápolóval áttörölni a bőr felületeket. Közel 300.000km-rel úgy szálltam ki belőle, hogy nagyítóval kellett keresni a használati nyomokat.
Ehhez hozzá tartozik, hogy hosszabb távokat jártam az autóval autópályán. Nem pattantami ki-be az autóból pár km-enként, így relatív keveset sikáltam a gatyámmal az üléseket. Egyébként legtöbbször farmert hordok.
A hoszzú út relatív. Én általában 220-250km-es etapokat mentem. Nekem nem volt vele bajom.
Kormányfűtésem és állófűtésem is van. De ezeket végképp nem próbáltam még ki, mert most tavasszal vettem az autót, garázsból indulok. Most télen leszmajd a "főpróba".
Amúgy bőr és bőr között is óriási különbség van. Vittek már engem is olyan bőrös autóban, ami marhára nem jött be, mert olyan puha süppedős, bőrfotel szerű volt a dolog. A bőr anyaga is puha ráncolódós volt. A mai autók töbségében szerencsére már nem ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!