Veletek is történt már hasonló?
A kérdést kiegészítem,utána jön a sztorim.
Történt-e veletek olyan,hogy kezdők voltatok,és letörtetek,megsértettetek,megkarcoltatok erősen valamit,stb.?
Én személy szerint a robogómmal (Gilera DNA 50) és 55 kg-os súlyommmal egy pisze kezdő lány vagyok.
A közeli vásártérre kimentünk gyakorolni,mert még csak most kezdtem a KRESZ-t,szóval tartó vasak közötti két betonúton körözök.
Megfordulnék az egyik szélsőnél,hogy majd megkerülöm,és úgy a másik irányba is körözök,erre ott volt a sár.Száradtnak tűnt.
Hát nem volt az.Kicsúszott a kereke,és eldőlt jobbra a robogó.
A szerencsétlen kislány pedig letörte a jobb fékkart.
Hegesztéssel oldják majd meg a javítást.Ja,meg a jobb indexnek két ilyen beillesztője van,mármint a búrának,és az egyik pöcök letört,ezért ragasztani kellett.
Annyira bénának érzem magam emiatt.És jó,ha 10-zel vettem be a kanyart.Élesen kellett VOLNA fordulnom.
Szóval,ez betudható a kezdők hmmm... karmájának,vagy nincs érzékem a robogózáshoz?
Apám persze mondta,hogy csak így tanulom meg megfelelően kezelni a robogót,ha a határait tesztelgetem,és egy ilyen eset visszafogja az embert.
Aki motorozik előbb utóbb esni fog....
vagy kicsit vagy nagyot de esni fog, aki nem esik el az 1 hónapban max 10km-ert motorozik!
és mindegy, hogy robogó vagy MZ vagy egy 1000-es Ducati.
bármikor lehet egy kanyarban traktor által felhordott sár amit nem veszel észre és már megy is ki alólad a motor :)
Akkor nem kell ezt olyan nagy balf.aszkodásnak minősítenem... :)
Igaz,apám a vasúti átjárónál szedette le a bokájáról a bőrt,mert nem adtak neki elsőbbséget.
Meg párszor álló helyzetben (Erdély) eldőlt a Vmax-ja.
Azt mondják, hogy két fajta motoros van: akinek már volt balesete és akinek lesz.
Én háromszor borultam meg motorral, mindig gyakorlatilag álló helyzetből. Kicsit kellemetlen, de ennyi. Vezetéstechnikai oktatáson volt még több estem, de ott ez normális :)
Ne aggódj miatta, viszont: fékkart hegeszteni? Ne tedd! Főleg ne az első kerék fékjét. Eltörik a hegesztésnél és meghalsz. Ez nem vicc. Vegyél új fékkart, nem drágák ezek.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó:tudja apám,hogy mit intézkedik,30 éve már Simsonon ült.
Nem tudom,mennyi számít,hogy ott tört el,ahol átöleli a csavart,annak a tövénél.
Meg lett csináltatva,át lett festve.
Masszív.
A hegesztés pedig nem törhet el ripsz-ropsz,nem feketében dolgozóhoz vitte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!