Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Veletek is történt már hasonló?

Veletek is történt már hasonló?

Figyelt kérdés

A kérdést kiegészítem,utána jön a sztorim.

Történt-e veletek olyan,hogy kezdők voltatok,és letörtetek,megsértettetek,megkarcoltatok erősen valamit,stb.?

Én személy szerint a robogómmal (Gilera DNA 50) és 55 kg-os súlyommmal egy pisze kezdő lány vagyok.

A közeli vásártérre kimentünk gyakorolni,mert még csak most kezdtem a KRESZ-t,szóval tartó vasak közötti két betonúton körözök.

Megfordulnék az egyik szélsőnél,hogy majd megkerülöm,és úgy a másik irányba is körözök,erre ott volt a sár.Száradtnak tűnt.

Hát nem volt az.Kicsúszott a kereke,és eldőlt jobbra a robogó.

A szerencsétlen kislány pedig letörte a jobb fékkart.

Hegesztéssel oldják majd meg a javítást.Ja,meg a jobb indexnek két ilyen beillesztője van,mármint a búrának,és az egyik pöcök letört,ezért ragasztani kellett.

Annyira bénának érzem magam emiatt.És jó,ha 10-zel vettem be a kanyart.Élesen kellett VOLNA fordulnom.

Szóval,ez betudható a kezdők hmmm... karmájának,vagy nincs érzékem a robogózáshoz?

Apám persze mondta,hogy csak így tanulom meg megfelelően kezelni a robogót,ha a határait tesztelgetem,és egy ilyen eset visszafogja az embert.

2018. máj. 16. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem úgy született hogy tud mindent. Legalább ha meglesz a jogosítványod óvatosabb leszel a forgalomban. Jobb ha egyedül tanulsz a hibáidból mintha a suembejövő előtt csináltad volna. Gyakorolj és tudni fogod hol vannak a Te és a motorod hatarai.
2018. máj. 16. 23:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Aki motorozik előbb utóbb esni fog....

vagy kicsit vagy nagyot de esni fog, aki nem esik el az 1 hónapban max 10km-ert motorozik!

és mindegy, hogy robogó vagy MZ vagy egy 1000-es Ducati.

bármikor lehet egy kanyarban traktor által felhordott sár amit nem veszel észre és már megy is ki alólad a motor :)

2018. máj. 17. 00:01
 3/7 A kérdező kommentje:

Akkor nem kell ezt olyan nagy balf.aszkodásnak minősítenem... :)

Igaz,apám a vasúti átjárónál szedette le a bokájáról a bőrt,mert nem adtak neki elsőbbséget.

Meg párszor álló helyzetben (Erdély) eldőlt a Vmax-ja.

2018. máj. 17. 00:30
 4/7 crudy ***** válasza:
100%
Van h a vasutatjaroban dolsz el de van h az autopalyan. De igaz, amig nem doltel el egyszer sem, nem tudsz motorozni, aki mar tud, biztos, hogy eldolt mar sokszor. Nem baj az ha felborulsz foleg amikor tanulsz. Ezen at kell menni
2018. máj. 17. 00:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Ebben a szituációban jó eséllyel én is megborítottam volna a motort, pedig 85 kg vagyok, férfi, és motoroztam már. Az sem mindegy, hogy 55 kg vagy, és nem biztos, hogy megtartod egy ilyen szituációnál. Igaza van apukádnak. Megesik az ilyen. Csak nézd meg, mennyi sérült robogó van. A fékkar meg elsőként törik le általában ilyen esetben.
2018. máj. 17. 09:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Azt mondják, hogy két fajta motoros van: akinek már volt balesete és akinek lesz.

Én háromszor borultam meg motorral, mindig gyakorlatilag álló helyzetből. Kicsit kellemetlen, de ennyi. Vezetéstechnikai oktatáson volt még több estem, de ott ez normális :)

Ne aggódj miatta, viszont: fékkart hegeszteni? Ne tedd! Főleg ne az első kerék fékjét. Eltörik a hegesztésnél és meghalsz. Ez nem vicc. Vegyél új fékkart, nem drágák ezek.

2018. máj. 17. 10:00
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó:tudja apám,hogy mit intézkedik,30 éve már Simsonon ült.

Nem tudom,mennyi számít,hogy ott tört el,ahol átöleli a csavart,annak a tövénél.

Meg lett csináltatva,át lett festve.

Masszív.

A hegesztés pedig nem törhet el ripsz-ropsz,nem feketében dolgozóhoz vitte.

2018. máj. 17. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!