18 éves A-Merci, vagy 13 éves Swift?
21 éves swiftemet szeretném lecserélni. Egyrészt mert öreg, és jönnek elő a hibák, másrészt mert nem légkondis.
Eddig nagyon márkahű voltam, mert nagyon bevált a Suzuki (olcsó, megbízható, jó fogyasztású).
Ingázok, napi 2x30 km- megyek, meg a gyereket viszem oviba.
Tehát mindenképpen kicsi kocsiban gondolkozom, jó fogyasztással.
Eddig az Igniseket, és a gömbölyű Swifteket néztem. De férjem mutatott pár A-Mercit. De azok ugye öregebbek ugyanannyiért. Anyósoméknak van Mercedes Vaneo-juk, azt már vezette férjem, és mondta, hogy ha beülnék, megérezném a külömbséget a 2 márka között.
De vajon a Mercik mennyire megbízhatóak? Illetve ha szervízelni kell, gondolom jóval drágábbak, mint a Suzuki. ÉS fogyasztásban?
Melyik lenne a jobb választás hosszútávon?
na jó, de gondolom a férjed is csak a 21 éves swifthez hasonlítja a vaneo-t, úgy azért egyértelmű, hogy annál jobb...de egy 2005-öshöz képest már ég és föld.
egy facelift-es a mercihez hasonlítva már elgondolkodna az ember, jobb-e, bár szerintem ott is ez inkább felszereltségfüggő, ami meg hát a zömmel külföldről behozott a mercik esetén inkább a fapad kategória, mert a kereskedő ugye a full extráson nem tud annyit keresni, hogy megérje behozni.
egy mondjuk fapados facelift a merci meg ugye drágább is, mint egy hasonló korú swift.
szóval én felejteném azt a régi mercit.
Köszönöm a válaszokat.
A gyerek már 5 éves, köszöni jól van a régi swiftben is.
Szerintem a baleset/túlélés nem a kocsin múlik, hanem sofőrön és a szerencsén...
Szóval az nem szempont.
Akkor maradok az "eredeti tervnél" és új Swifteket nézegetek. Remélem vannak olyan jók, mint a régi.
A BMV-ben is meghaltak, akikbe hátulról mentek.
És a Marutiba is túlélte az idős házaspár, akik villanyoszlopot vittek ki...
Mint írtam, 5 éve vezetem a swiftet, elég sokat, és még koccanásom sem volt.
Ha az úton kell meghalnom, meghalok a Merciben is...
A kérdés lényegére vissza térve, az A-s Mercik nem a megbízhatóságukról ismertek.
Ehhez hozzá tartozik, hogy itthon ezekből keveset adtak el szalonból, többségük kintröl behozott, sokat futott, visszatekert órás darab, nehezen ellenőrizhető múlttal, és a szervizeknél a Mercedes logót is meg kell fizetni.
Nem mindig rajtad múlik a baleset, nem mindent lehet elkerülni, és ha megvan a baj, nagyon nem mindegy, hogy milyenek az esélyeid. Régi swiftben nagyon rosszak. Újabb autóban könnyű sérülésekkel megúszhatod azt, amit abban nem élsz túl.
Régi A Mercedes egy hulladék, hanyagold! Rohad, megbízhatatlan, egy igazi budi, a márka legsötétebb korszakából.
A gömbölyű Swift sokkal biztonságosabb, mint a régi, szerintem vállalható. 1.3 motoroknál készülni lehet egy váltócsapágy cserére, ha még nem történt meg, ez kb. 80ezer Ft. Szubjektíven nekem nem tetszett, de egyébként jó választás lehet, ha elég az a pici méret. Az Ignisnél is fennáll a hiba, és a hátsó futóműve is elég gyatra, viszont valamivel tágasabb.
A válasz tehát inkább Suzuki, ha ezek közül kell választani.
Elég nagy butaság azt hinni, hogy csak a sofőrön meg a szerencsén múlik egy baleset megúszása.
A rénszarvasos borulás a tesztelésen történt, emiatt alapfelszereltségként rakták bele a menetstabilizátort, én nem hiszem, hogy egy szintén magas felépítésű Ignis jobban viselkedne hasonló helyzetben, csak annál belefér.
Ettől függetlenül nekem nem kéne A-osztályos Merci, nem sok van benne a márkától elvárt előnyökből, a szervizelése meg katasztrófa, nem is annyira az alkatrészárak, mint inkább a szerelhetőség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!