Miért áll meg valaki zöld lámpánál?
Van a városban egy lámpás kereszteződés, ahol a főútba becsatlakozik egy mellékutca.
Ha zöld a lámpa a főúton egyenesen haladóknak, akkor már többször tapasztaltam, hogy megállnak az autósok.
Van zebra, de nekik piros olyankor, a mellékutcából jövőknek szintén. Nem lehet ott semmi.
Nem arról beszélek, mikor elbambul a pirosnál, és nem indul el, hamem haladunk a zöld lámpa felé, és előtte a vonalnál megáll valaki, várakozik picit, majd elindul.
Ezt miért csinálhatják?
azért csinálja, mert már volt balesete úgy, hogy zöld lámpánál belérongyolt valaki a piros irányából...
számtalanszor látom, hogy piroson megy át a versenyző, mert nem figyel...még szerencse, hogy a zöldlámpás figyel, és megáll..
sokan nem tudják feldolgozni a vétlen balesetüket..
olyan is sok van, aki pontosan ötvennel megy, mert már háromszor belefutott a traffiba..és az sokba fájt..
sokszor azért úszom meg a büntetést, mert valaki előttem nagyon pontosan betart mindent...én meg nem merem megelőzni, mert gyanús..nos kétszáz méterrel odébb tényleg mérnek..
Erre elég lenne, ha lassítana, amiről szintén lehetne vitázni, hogy oké-e zöld lámpánál, de ennél mindenképp jobb lenne. Több másodpercig ácsorgunk ott ilyenkor...
Van olyan kereszteződés ahol van 3-4 lámpa is egymás mellett. Ebből pl a kanyarodónak lehet piros ami messziről úgy látszik mintha neked lenne piros.
Én pl a Hungárián a kőbányai útnál a villamos kereszteződésben nézem be néha fél másodpercre. Azt hiszem, hogy pirosom van. Olyankor előfordul, hogy belassítok, mondjuk megállni még nem álltam meg, mert hamar kapcsoltam.
Nekem így volt balesetem, megállt zöldnél előttem keresztben egy nő.
Ő konkrétan nem tudta megmondani miért állt meg...
Két lámpa van, kanyarodósáv meg egyenes, elég egyértelmű :D
"Két lámpa van, kanyarodósáv meg egyenes, elég egyértelmű :D
"
Nah itt egy régebbi kép. 4 lámpa van. Ebből itt pl 2 piros (az egyik zöld pedig jobb oldalt van amit a belsőből nem nagyon figyelsz).
[link] ,19.1078496,3a,23.7y,195.9h,92.67t/data=!3m7!1e1!3m5!1s4byknspaeH6fqhZIf39I6w!2e0!5s20120301T000000!7i13312!8i6656
Simán előfordulhat, hogy előbb a pirosat veszed észre a távolban. Van amikor a lámpa színe is szar, esetleg a fények is bekavarnak és túl halványan világít a zöld.
Picit ível a belső sáv balra, simán lehet, hogy egy pillanatra olyan mintha a piros lenne a te sávodban is.
Plusz az ember azért rááll, hogy a piros a mérvadó, ha pirosat látsz, akkor az fel kell keltse a figyelmedet.
Lényegében 5 sávra jut 4 lámpa. Nem mondom, hogy extra gáz, de be lehet nézni, de ebből baleset itt még nem lesz.
Jobb az óvatosság. Itt Debrecenben folyton van valami baleset meg koccanás a rohangálók miatt és rengetegen hajtanak át piroson.
Épp most a Füredi 27. (Malompark) melletti kereszteződésben is...
Tegnap pedig megyek egy nagy kereszteződésben (Kölcsey központ) ahol minden lámpa számlálós, várom a zöldet gyalogosként, bevált, majd rá 1 másodpercre visszavált pirosra. Mindenki nekilódult, a közeledő gépkocsik meg dudálnak veszettül, mert nekik nem váltott a lámpa, zöld maradt...
szóval inkább óvatosan, mint sérüléssel.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!