Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért áll meg valaki zöld...

Miért áll meg valaki zöld lámpánál?

Figyelt kérdés

Van a városban egy lámpás kereszteződés, ahol a főútba becsatlakozik egy mellékutca.

Ha zöld a lámpa a főúton egyenesen haladóknak, akkor már többször tapasztaltam, hogy megállnak az autósok.

Van zebra, de nekik piros olyankor, a mellékutcából jövőknek szintén. Nem lehet ott semmi.

Nem arról beszélek, mikor elbambul a pirosnál, és nem indul el, hamem haladunk a zöld lámpa felé, és előtte a vonalnál megáll valaki, várakozik picit, majd elindul.

Ezt miért csinálhatják?

2018. máj. 10. 09:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

azért csinálja, mert már volt balesete úgy, hogy zöld lámpánál belérongyolt valaki a piros irányából...

számtalanszor látom, hogy piroson megy át a versenyző, mert nem figyel...még szerencse, hogy a zöldlámpás figyel, és megáll..

sokan nem tudják feldolgozni a vétlen balesetüket..

olyan is sok van, aki pontosan ötvennel megy, mert már háromszor belefutott a traffiba..és az sokba fájt..

sokszor azért úszom meg a büntetést, mert valaki előttem nagyon pontosan betart mindent...én meg nem merem megelőzni, mert gyanús..nos kétszáz méterrel odébb tényleg mérnek..

2018. máj. 10. 09:39
 2/11 A kérdező kommentje:

Erre elég lenne, ha lassítana, amiről szintén lehetne vitázni, hogy oké-e zöld lámpánál, de ennél mindenképp jobb lenne. Több másodpercig ácsorgunk ott ilyenkor...

2018. máj. 10. 09:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan kereszteződés ahol van 3-4 lámpa is egymás mellett. Ebből pl a kanyarodónak lehet piros ami messziről úgy látszik mintha neked lenne piros.

Én pl a Hungárián a kőbányai útnál a villamos kereszteződésben nézem be néha fél másodpercre. Azt hiszem, hogy pirosom van. Olyankor előfordul, hogy belassítok, mondjuk megállni még nem álltam meg, mert hamar kapcsoltam.

2018. máj. 10. 10:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem így volt balesetem, megállt zöldnél előttem keresztben egy nő.

Ő konkrétan nem tudta megmondani miért állt meg...

2018. máj. 10. 10:34
 5/11 A kérdező kommentje:

Két lámpa van, kanyarodósáv meg egyenes, elég egyértelmű :D

2018. máj. 10. 10:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Színvakok? Színtévesztők? Vagy csörgött a telefon és fel kellett venni?
2018. máj. 10. 10:48
 7/11 A kérdező kommentje:
Van nem egy ismerősöm, aki zöld-vörös színtévesztő, sőt, van aki monokróm színvak, nem okoz nekik gondot - nem véletlenül nem ugyanaz a lámpa vált színt, hanem másik világít.
2018. máj. 10. 10:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom szerint azért mert kereszteződés van és ha megáll jobban körül tud nézni,hiába zöld az a lámpa. Lakott területen kívül is képes volt a fékbe lépni,ha egy kis mellékutcát látott amiről rákanyarodhatnak a főútra és annyira nem lehetett belátni,hogy hátha jön majd valaki és kivág onnan elé. Szerinte nem ez hanem az a balesetveszélyes ha valaki csak úgy átrobog.... csoda,hogy hosszú évekig jól működött neki ez a gondolkodás,de aztán a csoda se örök és lakott területen kívül veszélyesebb akció az ilyen taposom a féket a pusztába feleslegesen,pláne ha egy pótkocsis kamion megy mögötte és nem pl 30-al....szerencsére túlélte és maradandó sérülése se lett,de még nagyobb szerencse,hogy azóta abszolút nem vezet (neki soha nem is kellett volna)
2018. máj. 10. 10:57
 9/11 anonim ***** válasza:

"Két lámpa van, kanyarodósáv meg egyenes, elég egyértelmű :D

"

Nah itt egy régebbi kép. 4 lámpa van. Ebből itt pl 2 piros (az egyik zöld pedig jobb oldalt van amit a belsőből nem nagyon figyelsz).

[link] ,19.1078496,3a,23.7y,195.9h,92.67t/data=!3m7!1e1!3m5!1s4byknspaeH6fqhZIf39I6w!2e0!5s20120301T000000!7i13312!8i6656

Simán előfordulhat, hogy előbb a pirosat veszed észre a távolban. Van amikor a lámpa színe is szar, esetleg a fények is bekavarnak és túl halványan világít a zöld.

Picit ível a belső sáv balra, simán lehet, hogy egy pillanatra olyan mintha a piros lenne a te sávodban is.

Plusz az ember azért rááll, hogy a piros a mérvadó, ha pirosat látsz, akkor az fel kell keltse a figyelmedet.

Lényegében 5 sávra jut 4 lámpa. Nem mondom, hogy extra gáz, de be lehet nézni, de ebből baleset itt még nem lesz.

2018. máj. 10. 11:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Jobb az óvatosság. Itt Debrecenben folyton van valami baleset meg koccanás a rohangálók miatt és rengetegen hajtanak át piroson.

Épp most a Füredi 27. (Malompark) melletti kereszteződésben is...

Tegnap pedig megyek egy nagy kereszteződésben (Kölcsey központ) ahol minden lámpa számlálós, várom a zöldet gyalogosként, bevált, majd rá 1 másodpercre visszavált pirosra. Mindenki nekilódult, a közeledő gépkocsik meg dudálnak veszettül, mert nekik nem váltott a lámpa, zöld maradt...

szóval inkább óvatosan, mint sérüléssel.

Szerintem.

2018. máj. 10. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!