Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A zöld lámpánál való "gyors"...

A zöld lámpánál való "gyors" elindulásomat hogy tudnám javítani, gyorsítani?

Figyelt kérdés

Szóval, tanuló vezető vagyok, kb. 2 hét múlva vizsga. Igazából minden nagyon frappánsan megy...egy kivételével. Ha piros lámpához kerülök, megáll az ütő bennem. Mögöttem vagy 5-en állnak, és mire zöldre vált, még vagy 1 percig lassan ott gurulok, hogy elinduljak.:S(Remélem értitek a problémát.)

A tanító mindig rányom a gázra, de csak felpörög a motor, és egyszerűen nem megy az a pörgős, gyors elindulás. Ebben van valami technika, vagy hogy javítsak ezen?

Légyszi ne kritizáljatok, de egyszerűen nem megy.:D

2012. jan. 15. 17:36
 1/6 anonim ***** válasza:
17%
A bal lábadat felemeled, a jobbat meg leengeded ütközésig. Kb. ennyi. A következő lámpánál kell majd figyelni, mert így túl hamar odérsz.
2012. jan. 15. 17:44
 2/6 anonim válasza:
100%

Nekem is ez volt en nyaron csinaltam a jogsit. Utana hamar belejotttem.

Kicsit gyorsabban engedd fel a kuplungot, de vigyazz le ne fulladj es adj tobb gazt

2012. jan. 15. 17:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"A bal lábadat felemeled, a jobbat meg leengeded ütközésig."

És akkor mocskosul kapaszkodsz a kormányba, mert úgy fogsz elkaparni, hogy nem tartod meg soha :)

Tehát azért ésszel engeded fel a kuplungot és ésszel nyomod a gázt. Egyből padlógázt nem érdemes nyomni, olyan 2000-es fordulat körül legyen elindulásnál. A kuplungot fokozatosan engeded fel, kb 2mp alatt, közben adhatsz még egy kis gázt, aztán váltás.

Nade az elindulás-megállás még akkoris a rutinhoz tartozik, ha abból már nem kell vizsgázni. Igazából nem kellett volna az oktatónak így forgalomba engednie.

2012. jan. 15. 17:52
 4/6 anonim válasza:
22%

Mondom nalam is ez volt ne foglalkozz vele azert megy igy mert a tanulo autok meg vannak piszkalva, hogy ha gaz nelkul engeded fel a kuplungot akkor sem fullad le. Gondolom alapbol magasabb a fordulatszamuk.

Visszagindolva nekem volt hogy nem is hasznaltam gazt csak kuplung felengedest indulaskor.

Ha nalad is igy van akkor finoman taposs a gazra

2012. jan. 15. 17:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"A tanító mindig rányom a gázra, de csak felpörög a motor"

Azért, mert közben rajta felejtetted a lábadat a kuplungon. Kérd meg a faterod, hogy vigyétek ki a családi autót vmi tanpályára, vagy félreeső parkolóba, és ott gyakorold be, de csak ezt (ha minden más megy).

2012. jan. 15. 17:57
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

+1 tipp, amikor a lámpánál van és mindjárt vált és tegyük fel, hogy már beraktad sebességbe, akkor ne padlóig nyomott kuplunggal állj, hanem picit engedheted feljebb.

A kuplungnak is van egy fogási pontja.

Ha padlóról indítod, sokkal hosszabb utat kell megtennie és ha bizonytalan vagy és lassan csinálod, akkor ez elég sok időt igénybe vehet.

Ha kb megvan a fogási pont, akkor indulásnál pici gázt adsz, a kuplungot tovább engeded és már mész is.

(Ha meg jó nagy gázt adsz, akkor meg szépen lehet kipörgetni a kereket.)

A lényeg a gáz-kuplung egyensúly megtalálása.

2012. jan. 16. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!