Érdemes lecserélni az OMV 95-ös benzint?
OMV-nél szoktam tankolni sima 95-öt, de most áttérnék 100-as benzinre. Az itteni OMV kúton nincs 100-as, de a másodikba se, mondjuk ez tiszta szégyen... A harmadik kútjuk meg már 70 Km autózás lenne összesen, az meg marhaság.
Molnál van 100-as, érdemes áttérni rá? Az ár nem érdekel, 2 ezer pénz tankonként az nem vészes és nem járok napi szinten a kocsival.
14 éves euro3 benzines, 1.6 16V 100ló, semmi extra. Nem is a teljesítmény miatt érdekel, hanem az "állítólagos" (?) jótékony adalékok miatt.
De nincs az itteni OMV kutakon semmi az alap 95-ön és az alap dízelen kívül. Itt vagyunk Zala megyében nyugaton és az egész megyében van talán egy kút ahol kapni prémium cuccot a fenébe messze, vicc az egész kínálat.
Náluk tankolok, mert tudom, hogy minőségi az üzemanyag, de most áttérnék 100-asra csak nincs. Ezért kérdeztem, hogy akkor Mol 100-ra érdemes-e, mert az viszont van minden sarkon.
Meg van Shell 100 is, de az nem szimpatikus.
én átálltam az omv 100 ról shell 100-ra, mert az itt van mellettünk. Engem sem érdekel a többletár, a lényeg, hogy tiszta a motor. most cseréltünk gyertyát, mert már 110ezer volt benne, megdöbbentően ép, és tiszták a régiek..de kell a csere.
szóval a 100-as tisztábban tartja a motoromat, és a rendszert..én ebben hiszek, és kifizetem az árát.
(van aki ukrán benzinnel jár, mert az pont olyan, mint a shell százas)
"Engem sem érdekel a többletár, a lényeg, hogy tiszta a motor. most cseréltünk gyertyát, mert már 110ezer volt benne, megdöbbentően ép, és tiszták a régiek.."
Hülyeség, normál 95-től is ilyen lenne a gyetyád... ahogy a motorod is... de a sznob autób*zik nyugodtan költsék csak a tízezreket...
EUR3 motornak konkrétan teljesen felesleges a 95-ösnél magasabb oktánszám.
Az adalékolás meg a 100-es benzinben sem más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!