Az OMV MaxxMotion üzemanyagait tényleg Ausztiából hozzák?
Sokszor hallottam már, hogy az OMV MaxxMotion üzemanyagai alapján nem a MOL-tól veszik (ahogy az összes többi hazai kút), hanem a schwechat-i telephelyről. Olyat is hallottam már, hogy csak Dunántúlra szállítanak az Ausztriában finomított üzemanyagból. A neten semmi konkrétumok nincsenek erről.
Pl. Debrecenbe, Nyíregyházára, Miskolcra, stb. a MOL-alapú MaxxMotion benzin és diesel kerül, vagy a (bizonyítottan jobb minőségű) osztrák?
Dolgoztam OMV-n és Shellen is.
Az OMV-re kivétel nélkül Ausztriából érkezik az üzemanyag, a Shellre vegyesen, de a szóban forgó kútra 10 alakalomból kb 2-szer hoztak osztrák üzemanyagot. Ha jól tudom az AVIA is Ausztriából kapja.
6-os
2-3 évente cserélgetem az autókat, és egyszerre több is van, most például 4 van. Ja és sokat is utazok, tehát tapasztalatom is van velük. Az OMV-vel mint a dízel, mind a benzines autók finomabban járnak, és pár decivel kevesebbet esznek. Az egyik turbódízelem egyszer konkrétan vészüzemmódba váltott, mikor egy noname kúton tankoltam, és láss csodát, az OMV üzemanyagtól egyből megjavult. Másik, egy egyszerű szívó-benzines Renault alapjáraton dadogott, és fulladozott, mikor többször a MOLnál lett megtankolva. Nyilván műszaki gondja is volt, de érdekes módon még a szervizelés előtt tankoltam bele Maxxmotion 95-öt, és láss csodát, olyan lett mint újkorában.
A logisztika miatt valóban pár nyugati határnál lévő kút osztrák alapot kap a többi viszont Mol, de az égvilágon semmivel se másabb. Az alapbenzin 85%-a az elegynek, ennek közös EUs előírásnak kell megfelelnie így semmi különbség nincs a magyar és az osztrák között. A maradék 15% nagy része oktánjavító anyag, a kisebb része adalék. Ez pedig cégenként közös, szóval az osztrák ugyanazt a receptet kapja amit a magyar is, csak itthon a Mol gyártja az adalékot is és ő keveri.
Az égvilágon semmi különbség nincs közöttük, ezt csak a laposföldhívő agyúak képzelik be maguknak mindenáron. Nagyobb különbség van a sima és a prémium között, de az is szinte semmi, ehhez képest a kútonkénti eltérés méginkább töredéke.
Még az itthon levendulás ásvány víznek is van sokszor színbéli külömbsége. Külföldön és itthon ugyanbúgy jelen lévő élelmiszer sem mindig ugyan az hiába ugyan attól a gyártótól származnak. Vagyvozt van a spuri. Carina E gyűrűzés előtt egy tank spurit elpöföktem, de így is elég kormos volta
dugó,szekepek minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!