Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri OMV MaxxMotion 100...

Megéri OMV MaxxMotion 100 -ast vagy 95-öst tankolni?

Figyelt kérdés

OMV MaxxMotion 100-ast akármelyik benzines autoba lehet tankolni?

Megéri e a 100 ast tankolni vagy elég a 95 ös is?

Nektek mi a tapasztalatotok ?

2014. aug. 26. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Dehogy éri meg, kamu az egész. Akkor van szívás ha 98-as benzin van előírva az autóhoz, az kevés kúton van csak, viszont minden neves olajtársaságnak van "prémium " benzinje amit lehet tankolni 98-as helyett. Amelyik autó sima 95-öst kér abba teljesen felesleges bármilyen hangzatos nevű benzint tankolni, kiváltképp a 100-ast mert azt az oktánszámtöbbletet nem tudja a motor kiaknázni, mivel 95-ösre van konstruálva.
2014. aug. 26. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Nemrég olvastam erről egy komoly tesztet.Mindegyiket lemérték precízen több motoron.Ami a lényeg hogy a nagyobb oktánszámú benzinnel valamivel szebben mentek a motorok de csak nagyon minimális előnye volt,ami nem nagyon érezhető.Ami még fontos,hogy csak motorelektronika kinullázása után áltak be a motorok a nagyobb oktánszámú benzinre.Nullázás nélkül nem volt még ez a minimális előnye sem.
2014. aug. 26. 21:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a Golfomba 95-ös MaxxMotiont tankolok.

Én szerintem megéri. Ha megnézed pár forinttal drágább mint a sima Mol-os 95ös benzin.

Amióta ezt tankolom azóta egyenletesen, halkabban megy a motor,kevesebbet fogyaszt, és valamelyest jobban húz.

De itt most nem is a teljesítményen van a lényeg, hanem hogy tisztítja a motort, és egyenletesebben, szebben megy.

100-ast szerintem is felesleges tankolni, én szerintem azokat már a modern, erre kifejlesztett, akár nagyobb teljesítményű motorokba érdemes.

2014. aug. 26. 22:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Egyébként nekem is golfom van 6 os-kiprobálom a 95 ös és meglátom telitankolom vele.
2014. aug. 26. 22:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem 4-es :D

szép a hatos is, csak arra már nekem nem tellett :DD

Tankold tele, nálam olyan 300-400 km után már érződött hogy más benzin van benne.

Jó autózást a Golffal ! :DD

2014. aug. 27. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!