A kocsiknál van az üzemanyagtanknál valami túlfolyás gátló? Azért kérdezem mert mikor tankolok nagyritkán akkor csúrdig akarom tankolni a kocsit, de sosem birok annyit beleengedni hogy lássam az üzemanyagszintet.
Figyelt kérdés
Tehát mikor tankolok akkor engedem sokáig az üzemanyagot, majd mikor visszakattan a pisztoly kicsit várok, mert gondolom a hab miatt kattant vissza, várok vele nyomom megint , és megint kattan , majd ezután nagyon lassan engedem bele , majdnem ki is jön a hab de nem jön ki meg olyan mintha már az üzemanyag ott lenne teljesen a beömlő nyíláson , de utána eltűnik hírtelen. Van valami ami sok üzemanyag esetén elengedi az üzemanyagot mondjuk a földre ?2014. aug. 5. 20:17
1/7 anonim válasza:
Nincs, semmi nem engedi a sok üzemanyagot a földre.
2/7 acelsziv válasza:
Viszont - hacsak nem keleti autó - a tanknak van egyfajta tágulási tartálya ahová a meleg miatt táguló benzin áramlani tud. Ezt inkább ne akard teletölteni.
3/7 anonim válasza:
Mivel a pisztoly elég hosszú így már akkor kattan amikor eléri az üzemanyag a kellő mennyiségű szintet, ez általában 50 liter egy autónál. De ennél jóval több benzin szokott beleférni olyan 2-3 liter plusz. Én ilyenkor úgy csinálom hogy ha kattan akkor a pisztolyt kiveszem valameddig de a vége ott van a tank nyílásnál és lassan engedem bele tovább az anyagot ilyenkor jobb odafigyelni bár ha a pisztoly érzékeli a habot azonnal kattan és ilyenkor még visszább megy a habzás meg kijön a levegő is a tankból és utána megint mehet bele plusz. Ilyenkor nem célszerű figyelni a mérő órákat mert könnyen megeshet hogy beremegsz és az üzemanyag az autó oldalára, vagy a földre megy véletlen meg lassan is kell engedni bele. Én mindig csurig töltöm igaz nem tankolok olyan sokat de szeretem ha a tank teljesen tele van mert nekem 1 hónapra 35-40 liter benzin elég szokott lenni de mindig adódhatnak váratlan utak ami ugye már több üzemanyagot igényelhet.
4/7 anonim válasza:
Pedig rájöttél hogy a pisztoly kattan le ha eléri az üzemanyag csövet. Ez tulajdon képpen biztonsági okokból ilyen. Ne is próbáld tele engedni, mert az üzemanyag tágulásra is kell hely.
5/7 anonim válasza:
Sokaknak azon a 2-3 literen múlik az életük... Nem kell csurig tankolni, ha már kattant, ki lehet venni.
6/7 anonim válasza:
3. Általába hülyeséget irsz . Egy kocsiba nem 50 liter kell általába. Biztonsági pisztolyok ezek. Nem szabad csurig tenni !!!! Tágulásra is kell számolni.
7/7 A kérdező kommentje:
Úgy szoktam egyébként én is csinálni mint a 3.-as hozzászoló , de akkor ezek szerint nem jó ötlet :)
2014. aug. 5. 21:54
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!