Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Omv maxxmotion diesel?

Omv maxxmotion diesel?

Figyelt kérdés
Mennyire ėri meg ilyet tankolni ?

2016. dec. 6. 19:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hidegben könnyebben indul,

szebben jár a motor,

ez előző autóm füstölését kb 3000 km után megszüntette, szerelő szerint lepucolta a szelepekről a kokszot, meg valószínűleg a befecskendező rendszert is kitisztította nagyjából.

ugyan annyit fogyaszt, mint a normál dieselből

nyári fogyasztásom klímával 5.8

téli 6.4

+- 0.2 eltérés szokott lenni

melegbe simát tankolok, hidegbe maxxmotiont.

2016. dec. 6. 19:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálam semmilyen eltérés nem volt a sima auchan dízelhez képest. 1.9pd-be tankolva.
2016. dec. 6. 20:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szeretik a motorok, mert valóban van benne ilyen motortisztító adalék, meg még csomó egyéb cucc, aztán mikor kipucolódik tőle a motor meg az injektorok, egyből előjön egy pár lovacska. Fogyasztás is csökkenhet, de ez inkább motortól függ. Meg ha jól tudom, mostanában már ez helyettesíti az alpesi dízelt, ami volt régebben az OMV-nél, tehát érdemes ilyet tankolni, mert elméletileg ez -20 fokban sem dermed meg annyira, és menni fog vele az autó.

Én évente 1x vagy 2x szoktam nyomni vagy 50-60 litert az autóba (80 literes tank), aztán nem tudom, hogy mennyivel jobb vagy nem, de rosszat biztos nem tesz neki. De állandóan ilyet tankolni lehet hogy nem éri meg.

2016. dec. 6. 20:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Eddig nem tankoltam prémium gázolajat, simát használtam, de utoljára egy Tecskós kagylós kúton tankoltam, és olyan hangja lett az autónak, mint egy traktornak. Az utóbbi pár alkalommal már az OMV-nél tankoltam a drágább gázolajból, és hallhatóan csendesebb lett tőle az autó. A tisztító adalékról én is hallottam, meg elvileg keni a kis- és nagynyomású szivattyút.

1.9 JTDm motor, 150 lóerővel, ilyenkor télen elmegy 6 literből, nyáron 5.3 klímával. A legjobb, hogy reggel a mínuszban nem kell indítózgatni, hanem pöccre indul. Legutóbb 1 hétig nem használtam az autót, de 7 nap után is egyből indult, pedig repkedtek a mínuszok hajnalban.

2016. dec. 6. 20:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Huuu nagyon szėpen köszi a segitsėget :)
2016. dec. 6. 20:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Régebben csak ilyet tankoltam. Ez nálam havi 120-130 litert jelent.

A fogyasztás 4-5 decivel csökkent. Ezért megéri ezt tankolni.

Én ilyen több lóerőt és hasonlókat nem vettem észre.

Ami miatt leszoktam róla, az az hogy irdatlanul kerepel tőle a motor. Nagyon csattogós tőle az alapjárat és gázadásra is sokkal hangosabb. Olyan mint egy traktor, nagyon bántja a fülemet.

Azért már lassan 2 éve csak a Shell prémium dízelét (V-Power Nitro+ Diesel) tankolom. Ez fogyasztásban nem hoz annyi csökkenést mint az OMV-jé, de nagyon szép halk, sima a motor járás vele. Az alapjáratnál nincs az a tipikus kemény kopogós dízeles járás. Komolyan mondom, hogy egy hangosabb benzinmotorral össze lehetne keverni a hangját. Már csak ezért is csak ezt tankolom.

Az indítási dolgot, amiről itt írnak pedig nem értem. Az én autóm se új. Már 11 éves és benne van 265.000km. Ha két hétig áll a mínuszokban, akkor is izzítás után legfeljebb 2-3 főtengely fordulat kell neki a beinduláshoz. Többet még soha nem kellett köszörülni vele a 11 év alatt.

2016. dec. 7. 09:01
 7/7 anonim válasza:
51%
Melyik omv kúton lehet idén OMV maxmotiont tankolni? Csak performance t találtam.
2018. dec. 17. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!