Városi közlekedésben milyen teljesítményű autóval lehet kényelmesen/dinamikusan közlekedni?
Autóvásárlás előtt állok, jelenleg egy ezres Swiftem van, ami szép és jó, de elég volt.
90%-ban városban közlekedek, ezért csak benzines autó jöhet szóba.(meg amúgy is)
Szeretek dinamikusan közlekedni (ez nem egyenlő azzal,hogy száguldozni).
Olyan 130-140 lóerős teljesítményű autókat nézegetek, konkrét típus úgy nincs, de van pár ami szóba jöhet.
Márkát direkt nem írok, de pl. egy 1350 kg ön, és 1900 össztömegű autó 140 lóerővel mennyire lenne kényelmes?
Nem tudom, hogy van e értelme erősebbnek, azt gondolom ez már jó lehet.
A céges autóm 2300 kg önsúlyú, és 150 lóerővel nagyon jól megy, bár csak a Swift a viszonyítási alapom.
2 havonta 1x egy 300 kilométeres vidéki rokonlátogatás is benne lenne, ezt leszámítva csak a környező 4-5 településen járkálok, és Budapesten.
Volt egy ezres szwiftem, aztán 1.3-as, most meg 1.5-ös..mindegyik ment mint a vihar, még utánfutóval is, ráadásul minden nap, itt a fővárosban..
az igaz, hogy mindegyik automata váltós volt, a mostani is az..ez a mostani szwift 102 lóerős, automata benzines...még nem volt gond soha, hogy lassú lenne.
szóval nem is a lóerő, inkább az optimális sebességváltás a lényeg..és ez csakis automatával lehet. Főleg az új szwift, amiben fokozat nélküli a váltó..maga a tökély, pedig csak ezres...
Hát azért kétlem,hogy egy előzés a jó váltáson múlna amennyiben nem akarok meghalni.
Szóval jó kocsi a Swift, én nem bántom, de akárhogy váltok nem lesz gyorsabb.
Városban nem sokat lehet , meg nem is kell előzgetni.
Én jártam még Trabanttal is és 50-ig az is elment.
De most is egy 72 LE autóval járok és tökéletes városban.
Városban egy 1.3-as swift nagyon sok nála erősebb autót lelép.
U.i.: Nem tudom mi az a 2,3tonnás 150lovas autó ami városba jobban megyen mint egy kis swift.
Azt akartam írni, amit a 6-os. Mi az a 2,3 tonnás kocsi ami 150 lóval jól megy?
Egyébként volt 110 lóerős dízelem, már az bőven elég volt. Gyakorlatilag, ha valaki nem állt le direkt versenyezni meg rátartani az emberre akkor gond nélkül lehetett dinamikusan haladni, előzni, lámpánál kiugrani stb. Most 140 lóerős dízel van, azzal meg jóformán minden más esélytelen, ha nem számít rá a másik.
Nálunk 60 paripa dolgozik benzinben, és elegendő. Persze függ, hogy ki meddig nyomja.
A városban a 60 lóerő is elég, ha jó állapotban van a motor, és nem 2000-nél hanem 3500-nél váltasz. :D
De amúgy pl 120 lóerő elég lehet. Van olyan autó aminek a súlya 1030kg környékén van és 1.6 szívón benzin van benne 120 lóval.
WW Up Gti (ha jól tudom lesz ilyen) 1100kg 110 lóerő.
De rajtad múlik milyet veszel. Kinek mi a kényelmes és dinamikus. Az hogy a lámpánál majd kilősz egy szép dolog, de 2 hónap után ráunsz, és a paripák egy részét jóformán nem fogod kihasználni, mert legyünk őszinték.
Az autó bírja 130-as tempót meg lehessen vele előzni 150-ig. Mo-n az autók többsége nem fog 150-nél 160-nál többel menni.
Az autónak amit fent említettem (1.6 szívó 120 ló) 202 km/h a végsebessége. Az elég oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!