Ha nem hajtok gyorsan, villogni fognak rám mindenhol?
Dehogyis!
Én sokat vezetek, 21 éves swifttel járok legtöbbször BP agglomerációból. HOgy mennyit de mennyit mérgelődök azért, mert még a megengedettel sem mennek!!!
De ha én megyek lassabban valamiért, még sosem villogtak le.
11 éve vezetek, elég sokat, és hétvégén most először villogott le egy Audis autópályán. 140-nel előztem, és már tértem volna vissza a külső sávba, amikor már messziről villogott mögöttem. Mondtam is, hogy na, ezt is megértem, hogy villognak rám...
Szóval ne aggodalmaskodj, aki siet, vagy idegbajos, majd megelőz. Lassabban ne menjél, tehát a sort ne te tartsd fel. Pl 50-nél ne menj 30-cal, és 70-es táblánál ne 55-60-nal.
Nem villognak, csak megelőznek.
Sőt, én sokszor botlok bele olyanokba, akik 70-nel mennek, amikor 90-nel lehetne. Őket sem villogja le senki.
Villogni több sávos úton szoktak, ha valaki nem a megfelelő sávot használja és ezzel feltartja a többieket.
Nem kell gyorsan hajtani ha nem akarsz.
Rengeteg a türelmetlen, ok nélkül siető autós.
Én sem veszem fel más tempóját, menjen a francba a környékemről, előzzön és húzzon el.
Nyugisan szoktam menni, mindig utolsó vagyok a sorban, nem szeretem ha rámtapadnak.
A tapasztalatom az, hogy a furgon, kamion, taxi és tehergépkocsi sofőrök a leginkább durvák az úton, lehet azért, mert időre mennek.
És persze nem hagyhatjuk ki az önelégült, nagy tudású, "nekem keményebb kocsim van és 200ezerért vettem gumikat te nyomi" típusú, nem hivatásos vezetőket sem!
Talán ilyesmire gondolt az oktatód amikor a játékszabályokat említette, persze a saját szemszögéből.
Az oktatónak igaza van abban, hogyha veled van, betartod a szabályokat. Mert az az alapja ennek.
Abban is igaza van, hogy onnantól kezdve, hogy sikeresen vizsgáztál és megvan a jogsid, majd megtanulod a szabályokat. Ő ezt nem mondhatja meg, amit megértek. Valóban idővel rájössz te is.
Ha önállóan részt veszel a közlekedésben, elsősorban MAGADRA figyelj.
Ha szabálykövető akarsz lenni, légy az.
Ha arra kényszerítenek, hogy ne tarts be egy-két szabályt (lépd túl a sebességhatárt), akkor szerinted az esetleges bírság összegét ki fogja rendezni? Ne tégy nekik szívességet.
Törekedj arra, hogy segítsd autóstársaid haladását, de ne a saját károdra. Egyébként az indokolatlanul lassú (korlát alatt jóval lejjebb) autók is tudnak gondot okozni - sőt.
Aki villog, meg dudál az az ő baja - nem a tiéd.
Van erre egy sztorim. Váltakozva vezetek erős-turbós autót és egy gyengécske normál autót. Az erőssel haladok, mint a golyó, a gyengécskét pedig nem hajtom túl. Zavaróan beleállt a seggembe egy főúton (tartottam a sebességhatárt), de ahhoz már nem volt elég tökös, hogy megelőzzön, pedig tehette volna. De hát az ő baja volt :).
Nekem azt mondta anno az oktatóm, hogy a sebességhatárok szigorú betartásánál fontosabb az, hogy felvedd a forgalom ritmusát. Persze ha 60-as táblánál mindenki 90-nel akar menni, nem kell direkt szabályt szegned ezzel, de érdemes olyan tempóban menni, mint az utakon lévő autók nagyobb része. Így kevésbé balesetveszélyes.
Amikor vezetni tanulsz, annyiban más, hogy ott tényleg be kell tartani a sebességhatárokat, mert a vizsgán megbüntetnek, ha 5 km/h-val is túlléped. Plusz vedd figyelembe, hogy a többi autós számára a tanulóautón lévő T betű olyan, mint a bikának a vörös posztó. Én nyugodt stílusú autóvezető vagyok, de ha T betűs autót látok, akkor azért igyekszem én is mielőbb túljutni rajta, hogy ne akadályozzon, amikor a következő körforgalom előtt 150 méterrel már elkezd fékezni 40-ről.
"Ha önállóan részt veszel a közlekedésben, elsősorban MAGADRA figyelj."
Neee!
Ezekkel van a baj, akik csak magukkal foglalkoznak.
Pont az a vezetés lényege, hogy mindenkire és mindenre figyelj egyszerre.
7-es, nem sztereotipiát gyártottam, hanem nem tudom hogy megy ez, és megkérdeztem a tapasztaltabbtól.
Nincs ebben semmi gyártás, most is 90-nel megyek ahol annyi a korlát, és mindenki elmegy mellettem, én meg megkérdeztem hogy csak a 'T' betü miatt elnézőbbek-e.
Mielőtt személyeskedünk az interneten, kicsit fejleszteni kéne az értőolvasást, ezen kéne elgondolkozni.
A többieknek köszönöm a választ, megy a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!