Mitől akadozhat a szervokormány az autómban?
2004-es Seat Ibizáról van szó. Csak hétvégente szoktam használni, múlt szombaton beindítottam és felvillant a szervokormány hibajelzője. Alig lehetett forgatni a kormányt.
Leállítottam az autót, újraindítottam, akkor már forgott, de kicsit nehézkesen. Szerencsére kanyarodni, parkolni tudtam, annyira nem volt vészes.
Azóta nem használtam az autót, de többször beindítottam, próbálgattam a kormányt, egyik indításnál akad, a másiknál semmi baja, a lámpa még mindig jelez.
Mi lehet a baj? Tényleg nagyon kímélem az autót, alig használom, nem szoktam rángatni a kormányt, vagy túlkormányozni.
Lehet, hogy a nagy hideg miatt befagyott rajta valami és ezt érzékeli a rendszer? 1 hétig be sem volt indítva az autó, bejött a nagy hideg, hatással lehet ez a szervora Vagy nem lehet összefüggés a kettő között? (úgy tudom, nem elektromos a szervo, előfordulhat, hogy az olaj megdermedt?)
Elviszem szervizbe, csak reménykedem, hátha valaki tud hasznos tanácsot adni.
Előre is köszönöm!
Elsőnek szervo olajszint ellenőrzés. Én olyan kocsiról még nem hallottam, amelyiknek lenne szervokormány hibajelzője. Biztos az?
Ha elektromos a szervó, vagyis olajmentes, akkor szervíz. De készülj egyrészt az átvágásra (majdmegláttyuk kisnaccsád, ezt kicseréjjük), másrészt vigyél magaddal hozzáértőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!