Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A szerviz miért nem keresi...

A szerviz miért nem keresi meg a hibát?

Figyelt kérdés

Az van, hogy hidegben nem indul az autó, 0 fok körül és a fölött már igen. Elvittem szervizbe most, hogy ilyen hidegek az éjszakák, hogy nézzék meg és javítsák meg.

Nekik sem indult, erre bebikázták, majd ettől elindult. Azt mondták gyenge volt az akksi. Hibakód nincs (pedig az engine lámpa égett egy ideig).

Nekem két különböző, tökig feltöltött akksival sem indult reggeli hidegben. Biztos nem ez a baj.

Kértem, hogy vizsgálják már át mert ez így nem oké, nem üzembiztos az autó. Azt mondták ha nincs hibakód nem lehet mit tenni, illetve délután elindult az autó (sokadszorra), úgyhogy részükről működik, elvihetem.

Elhoztam. Ma már nem indul.

A szerviz csak konkrétan behatárolható hibát javít meg? Egyébként nem állnak neki átnézni az autót, mi lehet a baj?

2018. márc. 3. 08:48
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Benzines a vacakom
2018. márc. 3. 17:41
 22/31 anonim ***** válasza:

10: EGR szelepet kellett cserélni, és ezt el is mondtam nekik de csesztek rá. Már volt cserélve, én magam cseréltem először amikor tanultam szerelni. Másodszor viszont cseszettül nem volt kedvem, ezért gondoltam hogy majd a szerviz...

Itthon kicseréltem és jó is lett.

19: Néha rákényszerül az ember hogy "ilyn nagyon okos önjelölt kókánymester" (bár van technikusi végzettségem de nem ez a munkám), főleg miután elviszem márkaszervizbe az autóm azzal hogy majdnem leesik az útról, és visszakapom úgy hogy hozzá sem nyúlnak a futóműhöz, de termosztátot azt cserélnek.

Kapaszkodj meg, féket (tárcsát, betétet) is cseréltem már, meg az olajat is én cserélem, aztán volt már stabilizátor rúd és lengéscsillapító csere is... ja és a vezérlést is én cserélem mióta a márkaszervizben letörték a takaróműanyag pöckeit és szigszalaggal ragasztották vissza.

Szépen megvettem a típusspecifikus szerszámokat és mindent én csinálok amit tudok. És mivel a saját autóm, alapos munkát végzek, nem összecseszem azt jóvan. Az NKH-nál is megdicsérték milyen jó állapotban van 20 évesen is.

2018. márc. 3. 22:02
 23/31 A kérdező kommentje:

Megértem, hogy az emberek miért szerelik az autójukat maguknak, ha tudják.

Sok olyan szerelőnél/szervizben jártam, ahol hülyére vettek. Gyanítom ennek ahhoz is köze lehet, hogy nő vagyok (lehet lehurrogni).

A vacak szr autómat, amit amúgy rendszeresen karban tartok pénzt és időt nem kímélve, hogy ne egy roncsverdám legyen, már többször kaptam vissza anélkül, hogy csináltak volna vele bármit is.

Duma az persze volt, gondolták úgysem értem miről beszél, elejt pár szakszót, aztán mehetek amerre látok.

Nem csak a mostani hibával dobták már vissza az autót többen, hanem pl a kuplunggal is. Az egyik szerelő 1 hét alatt hozzá sem nyúlt, ugyanolyan szr volt amikor visszakaptam. Azt mondta, hogy szét kellett volna szedni, és lehet, hogy az egészet ki kellett volna cserélni, ha az a baja. De nem tudja pontosan mi a baja, mert nem szedte szét. Hogy akkor mi a ..... csinált ott 1 hétig az autó, azt nem tudom. A másik helyen ezt mondták: "lehet, hogy a bowdennel van a baj, de nem tudjuk biztosan. Ha nem zavar, hogy kopog, használd így (amíg szét nem esik), mert egy bowden 20 ezer forint". Ekkor sem szedték szét, visszaadták ugyanúgy. Igaz, itt csak 2 napot állt.

Én nagyon szívesen szétszedném a kulpungot darabokra és kicserélném a légtömegmérőt meg már bármit kicserélnék, hogy jó legyen, de nem tudom hogy kell. Bármikor kereket cserélek, akksit cipelek fel az emeletre meg vissza (ahogy szoktam is), ac pumpát is szedtem már ki, az izzókat is kicserélem, de a többihez sajnos nem értek.

Majd a következő télig használom, és amikor újra bejön a fagy kiszedem és akksit és megvárom amíg kitavaszodik, vagy mondjuk beletolom az árokba mert ez már csak szenvedés.

Köszönöm a válaszokat.

2018. márc. 3. 22:29
 24/31 anonim ***** válasza:
Ha Győr környékén laksz tudok neked ajánlani megbízható, korrekt árakon dolgozó szerelőt és villamosság szerelőt is.
2018. márc. 4. 08:31
 25/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm, rendes tőled, de Pesten lakom.
2018. márc. 4. 08:36
 26/31 anonim ***** válasza:

Gyújtáselosztót kell cserélned!

Amúgy ahogy így elképzellek, egy ilyen nagy tenyeres talpas nagydarab díjbírkózó csaj lehetsz, h csak úgy akkukat cipelgetsz fel az emeletre. :)

2018. márc. 4. 08:41
 27/31 A kérdező kommentje:

No ezt a tippet még nem hallottam, köszi!

Tévedés, 55 kiló vagyok, filigrán, és nagyjából meg szoktam a halni az akksi súlya alatt, le is kell tennem párszor útközben, mert egy szuszra nem bírom. Sajna nem kertes ház, hanem társas, 3. emelet.

2018. márc. 4. 08:44
 28/31 anonim ***** válasza:

Na kezdjük akkor előröl, most azt szeretnéd hogy próbáljunk meg rájönni mi a hiba vagy próbáljunk meg rájönni a szerviz miért nem csinálja meg az autót?

Előbbi esetben márka, típus, évjárat, motorkód, meg hasonlók szükségeltetnek

2018. márc. 4. 10:23
 29/31 A kérdező kommentje:
A szervizre vonatkozott a kérdésem, csak közben belebonyolódtunk a tünetekbe. Holnap elviszem egy másik helyre, ami nem szerviz "csak" szerelőműhely, hátha ott szánnak rá időt és kitalálják, mi lehet a gond.
2018. márc. 4. 10:28
 30/31 anonim ***** válasza:
Ha Suzuki, Hyundai vagy Fiat akkor előtte még javasolnám az üllői Fiat szerviz meglátogatását, az még megérhet egy próbát
2018. márc. 4. 11:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!