Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A szerviz miért nem keresi...

A szerviz miért nem keresi meg a hibát?

Figyelt kérdés

Az van, hogy hidegben nem indul az autó, 0 fok körül és a fölött már igen. Elvittem szervizbe most, hogy ilyen hidegek az éjszakák, hogy nézzék meg és javítsák meg.

Nekik sem indult, erre bebikázták, majd ettől elindult. Azt mondták gyenge volt az akksi. Hibakód nincs (pedig az engine lámpa égett egy ideig).

Nekem két különböző, tökig feltöltött akksival sem indult reggeli hidegben. Biztos nem ez a baj.

Kértem, hogy vizsgálják már át mert ez így nem oké, nem üzembiztos az autó. Azt mondták ha nincs hibakód nem lehet mit tenni, illetve délután elindult az autó (sokadszorra), úgyhogy részükről működik, elvihetem.

Elhoztam. Ma már nem indul.

A szerviz csak konkrétan behatárolható hibát javít meg? Egyébként nem állnak neki átnézni az autót, mi lehet a baj?

2018. márc. 3. 08:48
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ha eljátszanak vele több napot, akkor te leszel felháborodva, hogy miért ilyen drága a javítás. Egyébként dízel vagy benzin?
2018. márc. 3. 08:54
 2/31 anonim ***** válasza:

Keress másik szervízt, sajnos az ilyen nehez behatárolható hibát nem szeretik.

Egyszerű. könnyen behatárolható hibákkal lehet gyorsan, sokat keresni.. kis Magyar valóság.

Ha égett a lámpa kellett, hogy eltároljon hibakódot.

2018. márc. 3. 08:54
 3/31 A kérdező kommentje:
Benzin. Az talán egy kicsit leszűkíti a kört, hogy az indításhoz van köze és a hőmérséklethez. Valami leszívhatja az indítóáramot. De már ötletem sincs.
2018. márc. 3. 08:56
 4/31 A kérdező kommentje:

Égett a lámpa vagy 10 percig, elkezdett rángatni az autó, le akart fulladni, alig húzott. Félreálltam, leállítottam, újra elindultam és akkor már nem csinálta.

Azt mondták nem tárolja el a hibakódot az autó.

2018. márc. 3. 08:57
 5/31 anonim ***** válasza:
94%
Inkább keress a neten márkafórumokat, ott tényleg vannak hozzáértő lelkes márkatársak, szerelők is akár, akiknek rengeteg tapasztalata van az adott típussal. Én is ott találtam segítséget. Nekem is kerek lett a szemem amikor a hasonló problémára a légtömegmérő hibáját adták meg. Kicseréltem magam, 5 perc volt, az alkatrész meg valami 16000 Ft, és az autó mindig indul. Én sem értettem az összefüggést a hibajelenség és a szenzor között, de ezek a modern autók már nagyon komplex elektronikai rendszerrel készülnek, nem lehet őket laikusként átlátni, megérteni. A neten egyébként vannak ilyen videók, nem csak az én autóm márkájával, amik ugyanezt a hibát produkálják. Ezért valószínűsítem hogy a tiéddel is ez lehet a baj. Lehet hogy csak meg kellene tisztítani. Keress videókat a youtubeon.
2018. márc. 3. 09:25
 6/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A légtömegmérőt még egyik szerelő sem mondta, eddig a hőgombát cserélték meg az ac pumpát, ráment egy csomó pénzem és egyik sem "talált".
2018. márc. 3. 09:30
 7/31 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom szerint nem szabad elvinni az autót szerelőhöz, amit lehet otthon kell orvosolni.

Én többször jártam úgy hogy odavittem az autót konkrét hibával, cseréljék ki amit mondok, erre visszakaptam az autót ugyan úgy mert szerintük semmi baja. Persze a szerviz előtt már alig akart indulni.

2018. márc. 3. 09:38
 8/31 A kérdező kommentje:

Én is megcsinálnám itthon, de az a helyzet, hogy nem értek hozzá. Kicserélem a kereket, feltöltöm az akksit, kicserélem az izzókat meg az ablaktörlő lapátokat, kb ennyi amit meg tudok csinálni magamtól.

Az alapjárat amúgy nem ingadozik és jól húz az autó. Az indítással vannak a bajok. Melegben elsőre elindul, gond nélkül. -10 fokban meg teker az önindító de nem történik semmi.

2018. márc. 3. 09:43
 9/31 anonim ***** válasza:
Szerintem meg az otthon való bütykölés az amit nem szeretnek a szervizek
2018. márc. 3. 09:58
 10/31 anonim ***** válasza:
32%

"Én többször jártam úgy hogy odavittem az autót konkrét hibával, cseréljék ki amit mondok, erre visszakaptam az autót ugyan úgy mert szerintük semmi baja."

Ennek többnyire az a magyarázata, hogy a konkrét hibának lehet mondjuk tízféle oka. Te olvastál valamit a neten, hogy valaki a hasonló hibát melyik alkatrész cseréjével oldotta meg, a szervízben meg ismerik a másik 9 okot is.

Randomszerűen jelentkező hibánál nem könnyű az ilyet megtalálni, vagy éppen lehetetlen, a tippelgetős alkatrészcserét meg nem mindenki vállalja.

2018. márc. 3. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!