Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Z16xep egr ledugozás után...

Z16xep egr ledugozás után számítasak hibaüzenetre? G aStra 2009

Figyelt kérdés

Nem tetszik hogy a kisautóm kismotorja a saját szarát eszi újra.

Nyitva úgyis csak fordulaton van akkor meg minek rá?

2018. febr. 27. 09:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Dehogy erölködök! Csak annak gyújtok világosságot, aki kéri. A többit hagyom a sötétben. Az való nekik...

:)

2018. márc. 1. 07:09
 12/20 anonim ***** válasza:

Az a haj a te “világos”- oddal, h igazából az az igazi sötétség.

Külső szemlélő meg tudja állapítani.

Teod, a hülye nm tudja magáról, h hülye. Meg kell neki mondani. Én most megmondom neked. Hülye vagy!

Amúgy meg sötétben mindrn tehén fekete. Még az is, amelyik azt hiszi magáról, h nem! :D

2018. márc. 2. 12:23
 13/20 anonim ***** válasza:

*tudod és nem.

Ja, ezt most elolvastam. :)

2018. márc. 2. 12:24
 14/20 anonim ***** válasza:

Egy ilyen kikezdhetetlen érveléstechnikával és tudással felvértezett "fekete tehén", mint te, dícséretnek veszem ha lehülyéz. Köszönöm!

2018. márc. 2. 18:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Szívesen!

Rám mindig számíthatsz, h tükröt kell mutassak neked! :)

Okoskodni báki tud! Még te is.

2018. márc. 3. 16:23
 16/20 anonim válasza:

"Kedves" kulturált hülyéző! Érdemesebb lenne egy picit alacsonyabb lóról osztani az észt 0 tudással, ugyanis rosszul tudod. A választandó sebességfokozat a váltó fogaskerék-arányaitól függ, ez pedig váltónként - gépkocsinként - kisebb-nagyobb mértékben eltérő.

A Z16XEP motoros Opel például a maximális nyomatékot 3900 fordulaton tudja leadni (gyári érték!). Természetesen nem kell mindig maximális nyomatékon autózni, itt jön be a lendület (fizika!), a maximális nyomaték gyorsításkor előnyös.

A váltásnál mindig azt kell nézni, hogy egy adott fokozat mennyivel ejti a fordulatot. Ha te 2500-on 50-es tempónál szépen felváltasz 4.-be esetleg 5.-be, akkor ott a fordulatszám gyönyörűen beesik 2000 vagy akár 1500 alá is. Ezen a fordulatszámon a Z16XEP pl. (de a legtöbb személyautó motorja is) nagyon gyengécske - csak hogy tudd, az alapjárat 900! Mivel gyengül a motor, így a lendület fenntartásához plusz üzemanyag befecskendezésére van szükség. Az égés tökéletlen lesz, innen már a kolléga elmondta a lényeget.

Szóval nem árt kicsit utánanézni a dolgoknak és nem visszabüfizni azt, amit anyu-apu mondott - hogy a minél magasabb fokozat a jó, mert akkor kevesebbet fogyaszt az autó. Kérdezz meg akárkit - szervizt, autóversenyzőt, közlekedési mérnököket. Ugyanezt fogják mondani! Dyno-laborban kimérve is ugyanezt tapasztaljuk, bárki megmondhatja, aki ilyesmivel foglalkozik.

Kérdezőnek: ledugózás (levakolásnak hívják btw) a Z16XEP-nél hülyeség, tessék megjavíttatni. Az ECU-t nem lehet kikódolni és amúgy is hiányozni fog neki az elveszett EGR légmennyiség, amitől szépen elerőtlenedik a motor. Hibakód pedig szinte garantált. Vannak lyukasra készített vakolólapok, de nem garantált az eredmény ott se.

2018. júl. 20. 10:15
 17/20 anonim válasza:
+ egy gondolatkísérlet: lejtőn felfelé (terheléssel szemben) biciklizel mountain bike-al. Melyik sebességbe váltasz, hogy kevésbé fáradj el? Ha te minél magasabb fokozatra, akkor sok sikert hozzá, hogy ne köpd ki a tüdődet, mire felérsz. :D
2018. júl. 20. 10:18
 18/20 anonim ***** válasza:

Látod te is milyen hülye vagfy? Lejtőn nem szokás felfelé tekerni. :)

Én dombonb szoktam felfelé, lejtőn meg lefelé tekerni. Az alapjárat meg nem 900, hanem 750. Okos!

2018. júl. 21. 14:16
 19/20 anonim válasza:
Furcsa! Én úgy tudom, pl. Ausztriában úgy oktatják hogy városban 50-el harmadikban. Ki fogom próbálni hogy a fedélzeti komputer mit ír ki az egyik, illetve a másik vezetési mód között!
2018. júl. 23. 03:36
 20/20 anonim válasza:
#18: Valóban, az alapjárati értéket rosszul írtam - persze lökettérfogat függő, gyorsan írtam, megesik. Ettől függetlenül az írás többi része igaz, a váltási gyakorlat sokat számít a fogyasztásban. A kioktatás nem korrekt továbbra sem, mert nincs igazad.
2018. júl. 23. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!